Välillä on mukava päästä itseään hienompaan seuraan…tai ainakin sinne voi pyrkiä silloin kun saa ajoon 7-sarjan BMW:n. Tosin tässä tapauksessa muut autoilijat saattavat epäillä että kuljettajan paikalla istuu vain palkattu apulainen, ja itse VIP-vieras matkustaa takapenkillä. Mutta ei anneta sen häiritä vaan tutustutaan autoon tarkemmin.

Muotoilultaan BMW:n uusi seiskasarjalainen näyttää modernilta ja tyylikkäältä. Auton perusilme on kohtuullisen hillitty, eikä se vedä turhaan ylimääräistä huomiota. Samalla se teke kuitenkin vaikutuksen missä tahansa tilanteessa. Auton mitoissa huomiota herättäviä yksityiskohtia ovat pitkä konepelti ja vastaavasti lyhyt takaluukku. Auton takaosassa sijaitseva matkusta luo edustusautoon urheilullista vivahdetta, ja loivasti laskeva takalasi vain korostaa hieman coupemaista ulkonäköä.

Auton merkki on silti edelleen helppo tunnistaa. Siitä pitävät huolen valtavan kokoiset munuaiset auton etusäleikössä. Valoa pimeyteen tuovat mukautuvat LED-ajovalot ja LED-sumuvalot. Jos LED-valot eivät vielä riitä, vieläkin tehokkaammat laservalot ovat saatavissa lisävarusteena.

Auton varustukseen kuuluvat mm. avaimeton lukitus- ja käynnistysjärjestelmä, navigointi, pysäköintitutkat ja pysäköintikamera. Ne ehkä eivät vielä tee isompaa vaikutusta, sillä samoja varusteita löytyy nykyään jo paljon edullisemmistakin malleista. Sen sijaan pehmeä nahkaverhoilu, loistavat comfort-istuimet sekä käytännölliset imuovet ovat tekijöitä, jotka erottavat edustusauton arkisemmista kulkuvälineistä.

Koeajoin BMW 730d-mallin, jonka konepellin alta löytyy 3.0-litrainen, 6-sylinterinen dieselmoottori. Vaikka olisi valinnut tämän malliston edullisimman version, ei silti tarvitse häpeillä suorituskyvyn suhteen. Diesel tarjoaa tehoa 265 hv ja vääntöä huimat 620 Nm. Kaikki Suomeen tuotavat mallit on varustettu vielä xDrive-nelivedolla, joten talvikelikään ei haittaa menoa. Parhaimmillaan BMW 730d xDrive kiihtyy satasen vauhtiin 5,8 sekunnissa, joten ison auton suorituskyky tekee vaikutuksen. Tehokkaan moottorin lisäksi mukavista kyydeistä huolehtivat 8-nopeuksinen automaattivaihteisto sekä ilmajousitus.

Seiskasarjalainen on siis nautittava ajettava, mutta entä jos omistaja haluaakin istua takapenkillä? Siinä tapauksessa kannattaa valita pitkällä akselivälillä varustettu Lang-malli. Vaikka tässä vakiomittaisessakin on mukavasti takatilaa, tarjoaa Lang-versio vielä 14 senttiä lisää jalkatilaa isokenkäisille. Takapenkillä istuessa on hyvin aikaa nautiskella seiskan monista herkuista, kuten Harman Kardon Surround Sound-äänentoistosta ja takapenkin Touch Command-ohjausyksiköstä. Sen avulla takamatkustajat voivat mm. säätää istuimia ja ilmastointia. Sillä saa säädettyä myös etumatkustajan istuinta, joten jos matka käy tylsäksi, voi vaikka tehdä pienen jäynän etupenkillä istuvalle turvamiehelle.

Seiskasarjalainen sopii siis niin omaan ajoon kuin takapenkillä matkustamiseenkin. Olisin mielelläni ajellut autolla pidempäänkin, mutta valitettavasti oma budjetti ei vielä mahdollista kumpaakaan edellä mainituista vaihtoehdoista. Tämän BMW 730d xDrive-mallin lähtöhinta on nimittäin 131 387 euroa, ja Lang-mallin valinta nostaisi hintaa vielä noin 12 000 eurolla.