Mercedes-Benzin C-sarjalainen on jo neliovisena varsin näyttävä ilmestys. Nyt autosta on saatavissa myös kaksiovinen versio, joka vie makeilun aivan eri tasolle.

Mersun aikaisemmat yritykset C-sarjalaisen kanssa eivät ole aina olleet kovin onnistuneita. Jos muistellaan aikaisempia CLC/Sportcoupe –malleja, ne eivät olleet muotoilultaan mitenkään silmäähivelevän kauniita. Tilanne parani edellisen C-sarjan Coupen kohdalla. Se esitteli jo selvästi hienostuneemmat muodot, mutta perusmallin kulmikkuus ei tarjonnut parasta mahdollista lähtökohtaa. Uusi C-sarja on sen sijaan jo neliovisena paljon linjakkaampi, minkä ansiosta myös tämä coupe-versio on saanut todella virtaviivaiset ja näyttävät muodot.

Oma vaikutuksensa on ollut myös auton mittojen venymisellä. Uusi C-sarjan Coupe on huimat 95 mm pidempi ja 40 mm leveämpi kuin edeltävä malli. Akseliväli on kasvanut 80 mm. Näin kattolinja saa laskeutua pehmeästi kohti perää ja tilaa jää vielä takaluukulle. Autossa on selvästi nähtävissä perinteisen coupe-mallin muodot ja ennen kaikkea tasapainoiset mittasuhteet. Coupen jousitus on 15 mm matalampi kuin sedanissa, mikä vain tehostaa urheilullista vaikutelmaa. Lisävarusteena on saatavissa myös ilmajousitus.

Tässä koeajetussa autossa oli lisävarusteena AMG Line –varustelu, johon kuuluvat AMG-henkinen korisarja ja 18-tuumaiset kevytmetallivanteet. Kun tähän vielä lisätään tummennetut takalasit, lasikatto ja ruskea nahkasisustus, on ulkonäkö täydellinen.

Jos kuulut niihin onnellisiin, jotka hankkivat C-sarjan Coupen vain käydäkseen ilta-ajelulla rantabulevardilla, tai viikonloppuisin kurvailemassa pitkin pikkuteitä, niin silloin ainoa oikea moottorivaihtoehto coupe-malliin on tietysti bensakone. Ja mitä tehokkaampi sen parempi. Bensiinimoottoreita löytyykin monipuolinen valikoima alkaen C 180 –mallin 1.6-litraisesta (156 hv) aina C 63 S AMG-mallin 4.0-litraiseen V8-moottoriin (510 hv).

Tässä kohtaa todellisuus kuitenkin iskee vasten kasvoja kuin syksyinen sadekuuro. Varmasti moni C-sarjan Coupe palvelee myös päivittäisessä ajossa. Sillä ajellaan myös työmatkaa, käydään kaupassa tai lähdetään matkalle. Paljon ajavalle diesel voisikin olla se järkevämpi vaihtoehto. Dieselkoneeksi on valittavissa joko C 220 d (170 hv) tai C 250 d (204 hv).

Koeajoimme C 220 d –mallin, jonka 2.1-litrainen moottori tuottaa tehoa 170 hv ja vääntöä 400 Nm. Vaikka tekee pahaa myöntää, niin nykyaikainen dieselmoottori sopii yllättävän hyvin myös coupen keulalle. Suorituskyky on riittävä, sillä C 220 d kiihtyy satasen vauhtiin 7,5 sekunnissa. Toisaalta auto on myös mukavan taloudellinen. Yhdistetty kulutus on 4,1 l/100km ja CO2-päästöt 106 g/km. Mersun nykyaikaiset dieselit ovat myös sen verran hiljaisia, että matkustamossa ei juuri erota millä polttoaineella moottori toimii.

Kaikissa Suomeen tuotavissa malleissa on vakiona automaattivaihteisto, joko 7- tai 9-portaisena. Jos autolla ajaa ympäri vuoden, voi harkita myös 4Matic-nelivetomallia. Molemmat dieselmoottorit, sekä C 200, C 400 ja C 43 –bensamallit ovat saatavissa nelivetoisina.

Malliston lähtöhinnat sijoittuvat 49 493 ja 139 489 euron välille, mutta lisävarustelulla hinta vielä nousee helposti.