Miehillä on tapana korostaa koon merkitystä, mutta pienikin voi olla yllättävän viihdyttävä. Jos auton saa arvostella pelkän hauskuunkertoimen perusteella, saa Opel Adam Rocks S täyden kympin. Mutta mikä auto tämä Opel Adam Rocks S oikein on? Ehkä se selviää parhaiten auton sukujuuria tutkimalla.

Opel Adam

Yrityksen perustajalta nimensä lainannut Opel Adam on kolmiovinen, ketterä pieni kaupunkiauto. Se sopii hyvin pariskunnan kaupunkiautoksi tai perheen kauppakassiksi, sillä kahden matkustajan lisäksi ei autoon juuri muuta mahdukaan. Tavaratila on nimittäin hyvin kompakti. Hattuhyllyn alla tavaratilaa on vaatimattomat 170 litraa. Autossa on myös takapenkki mutta käytännössä Adam on helpompi mieltää kaksipaikkaiseksi, sillä ainakaan aikuinen ei etuoven kautta ala takapenkille könyämään. Adamiin voi valita 1.2 tai 1.4 –litraisen vapaastihengittävän tai 1.0-litraisen ahdetun bensakoneen. Houkuttelevasti hinnoitellun Adamin hinnat alkavat 14 733,51 eurosta.

Opel Adam Rocks

Adamista on saatavilla myös kevyesti korotettu Rocks-malliversio, jota voisi kuvailla minikatumaasturiksi. Ulkoisesti auton erottaa parhaiten mustien puskureiden ja sivuhelmojen ansiosta. Kattavamman vakiovarustelun tarjoavan Rocks-mallin lähtöhinta on 19 091,80 euroa.

Opel Adam Rocks S

Nyt Rocks-mallista on tullut tarjolle myös sporttisempi painos, eli Opel Adam Rocks S. Tämä malli tarjoaa todellista ajamisen hauskuutta mahdutettuna kompakteihin mittoihin. Pienessä autossa ei onneksi tarvita kovin isoa moottoria, vaan ahdettu pikkupata riittää hyvin tarjoamaan kohtuullisen suorituskyvyn. Rocks S-mallin 1.4-litrainen, turboahdettu bensamoottori tarjoaa tehoa mukavat 110 kW (150 hv). Sporttisen ajofiiliksen viimeistelevät jäykähkö urheilualusta ja tehokkaat jarrut.

Rocks S erottuu myös ulkonäöllään. Auton varusteluun kuuluvat mm. iso kattospoileri, 17” kevytmetallivanteet, krominen pakoputken ulostulo ja Swing Top –kangaskatto. Katon saa avattua tai suljettua täysin sähköisesti, ja myös ajon aikana. Samalla kun kangaskaton rullaa taakse nousee esiin katon etureunassa sijaitseva ilmaohjain, joka pitää tuulenvireet tehokkaasti matkustamon ulkopuolella.

Kattavan vakiovarustelun lisäksi autoon on saatavissa todella herkulliset Recaro-nahkapenkit (1000eur), Infinity-äänentoistojärjestelmä (520eur) ja Red’n’Roll –nahkapaketti (130eur), johon kuuluvat värillinen ohjauspyörän alaosa, vaihdekepin pää ja käsijarrukahva. Koeajetun auton lisävarusteluun kuuluivat myös 18-tuumaiset kevytmetallivanteet 225/35-rengastuksella (770eur).

Auton lähtöhinta on 23 926 euroa. Lisävarusteilla auton hinta vielä nousee herkästi muutaman tuhat euroa. Jos autoltaan ei kaipaa paljon tilaa, vaan ennemmin persoonallista ulkonäköä ja ajamisen hauskuutta, on Opel Adam Rocks S juuri sopiva valinta. Rocks S on pikkuautoksi kohtuullisen arvokas, mutta ominaisuudet huomioiden hinnaltaan kilpailukykyinen.