Alpina esitteli ensimmäisen sveitsiläinen urheilurannekellon, Alpina 4-mallin jo vuonna 1938. Kello sai nimensä neljästä ominaisuudesta, mitä sen piti täyttää; antimagneettinen, iskunkestävä, vedenpitävä ja ruostumaton. Vuonna 2014 Alpina otti vanhan nimen taas käyttöön esittelemällä uuden Alpiner 4 –kellomalliston.

Alpiner 4 GMT ”Business Timer” on uusin lisäys Alpinan urheilukellojen mallisarjaan. Alpina AL-550 GMT -koneisto mahdollistaa kahden eri aikavyöhykkeen ajan seuraamisen. Työkäyttöä silmällä pitäen kellotaulun 24-tunnin asteikkoon on jopa väritetty punaisella ”business” tunnit 9-17. Ulkomailla ollessa matkailija voi kätevästi tarkistaa ajan kotimaassa, ja liikemies näkee vieläkö kotimaassa ollaan töissä.

Ja kuten muutkin Alpiner 4 -kellot, myös Alpiner 4 GMT on anti-magneettinen, iskunkestävä ja valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Anti-magneettisuus on sertifioitu ISO 764 –normin mukaisesti, mikä merkitsee sitä että kellokoneiston täytyy sietää magneettikenttää, jonka voimakkuus on 4800 A/m, ilman että se häiritsee kellon tarkkuutta. Kellon iskunkestävyys vastaa ISO 1413 –standardia. Sen mukaisesti kellon pitää kestää pudotus metrin korkeudelta puulattialle.

44-millinen Alpiner 4 GMT on saatavissa mustalla tai valkopohjaisella kellotaululla. Mustassa kellossa on musta nahkaranneke punaisella ompeleella. Valkoisessa kellossa nahkaranneke on ruskea.