Vuosina 1958-63 valmistettu Aston Martin DB4 on yksi merkin tunnetuimmista klassikkomalleista. Vuonna 1959 autosta esiteltiin sporttisempi G.T. -malli, joka oli vakiota lyhyempi, kevyempi ja tehokkaampi.

DB4 G.T. -malleja valmistettiin vain 75 kappaletta, joista kahdeksan oli erityisen kevyitä ”lightweight” -versioita. Nämä erikoismalit ovat nykyään haluttuja keräilykappaleita, joiden hinta voi ylittää huutokaupassa kolme miljoonaa puntaa.

Nyt Aston Martin ottaa uudelleen tuotantoon tämän klassikkomallin. Autoa valmistetaan 25 kappaleen erä, joita ei tosin voi rekisteröidä tieliikenteeseen vaan sopivat ainoastaan rata-ajoon tai keräilykappaleeksi. Autot perustuvat hyvin pitkälti alkuperäiseen malliin, mutta moottoria, jarruja, alustaa ja turvallisuusominaisuuksia on päivitetty vastaamaan paremmin nykypäivän tarpeita. Jopa auton VIN-numerot jatkuvat siitä, mihin tuotanto 50 vuotta sitten loppui, eli korinumerosta 0202R eteenpäin.

Kevennetyssä DB4 G.T. -mallissa on putkirunko, jota koristaa ohuesta alumiinista valmistettu ulkokuori. Ja aivan kuten alkuperäisessä mallissa, auton sydämenä on 3.7-litrainen suora kutoskone. Se tarjoaa tehoa 340 hevosvoimaa, jotka syötetään takarenkaille 4-vaihteisen manuaalivaihteiston ja takatasauspyörästön lukon kautta.

Aston Martin DB4 G.T. -mallin tuotanto jatkuu vuoden 2017 kesän jälkeen.

aston-martin-db4-g-t