Tässä autossa voi selvästi nähdä kilparatojen vaikutuksen. Johtuu ehkä värityksestä, tai siitä että monia ominaisuuksia on lainattu lähes suoraan Aston Martin V8 Vantage GTE-kilpurista. Toki jokaisessa Aston Martin GT-mallissa on ripaus moottoriurheilusta perittyä DNA:ta, mutta tässä mallissa suhteet ovat menneet sekaisin. Vaikuttaa enemmän siltä kuin tähän kilpa-autoon olisi lisätty sellaiset ominaisuudet että se vielä kelpaa katukäyttöön.

Hiilikuitua ei ole säästelty auton valmistuksessa. Ovet, katto, puskurit; lähes kaikki korinosat ovat hiilikuitua. Takalasi on valmistettu polykarbonaattista ja pakoputkisto titaanista. Hiilikuidun ja muiden erikoismateriaalien ansiosta auto on noin 100 kiloa kevyempi kuin vakiomallinen V8 Vantage. Autossa on vakiona alumiinivanteet, mutta vielä kevyemmät magnesiumista valmistetut on saatavissa lisävarusteena. Vanteiden ympärillä on suorituskykyiset Michelin Pilot Sport Cup 2 -renkaat.

Auton moottori on 4.7-litrainen V8, joka tarjoaa tehoa 446 hevosvoimaa. Vaihteistoksi voi valita joko 6-vaihteisen manuaalin tai 7-pykäläisen SportshiftTM II -vaihteiston. Vaikka painoa on saatu leikattua lähes joka paikasta, on autossa silti ilmastointi ja 160W audiojärjestelmä, jotta sillä olisi mukava kurvailla muiden autojen seassa.

Aston Martin Vantage GT8 -mallia valmistetaan rajoitettu 150 auton erä, ja toimitukset alkavat tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä. Auton lähtöhinta briteissä on 165,000 puntaa.

Aston Martin Vantage GT8_matkustamo