Ensimmäisen sukupolven Audi A5 on ehtinyt olla markkinoilla jo yhdeksän vuoden ajan. Seuraajaa on siis jo hetkinen odoteltu. Nyt Audi vihdoin esitteli uudet Audi A5 js S5 -mallit, jotka tulevat markkinoille syksyllä.

Kovin isoja yllätyksiä ei auton muodoissa ole. Akseliväli on nyt hieman pidempi, etusäleikkö on muotoiltu uudelleen ja autossa on uudet valot. Audin nykyistä tyylisuuntaa seuraten uutuus on hieman kulmikaampi kuin edeltävä malli, mutta silti edelleen helposti tunnistettavissa. Toisaalta ensimmäisen sukupolven Audi A5 näytti niin hyvältä että siitä on vaikea parantaa.

Audi S5 matkustamo

Audin virtuaalinen mittaristo on nyt saatavilla myös uuteen Audi A5-malliin. Uuden MMI-järjestelmän toimintalogiikka on samanlainen kuin älypuhelimessa, sisältäen vapaan tekstinsyöttötoiminnon ja parannetun puheohjauksen. Tarjolla on myös uusia liitettävyys- ja viihdepalveluita, kuten Audi connect safety&service -järjestelmä, joka mahdollistaa automaattisen hätäpuhelun onnettomuustilanteessa ja liikkumisturvapalvelun.

Autoon on tarjolla laaja valikoima kuljettajaa avustavia järjestelmiä, jotka on joko kokonaan tai kattavasti uudistettu. Ennakoiva taloudellisuusavustin auttaa kuljettajaa säästämään polttoainetta, Audi active lane assist -aktiivinen kaistallapysymisvahti ja adaptiivinen vakionopeussäädin Stop&Go -toiminnolla sekä ruuhka-avustimella helpottavat myös ajamista. Uusia turvallisuutta parantavia järjestelmiä ovat esimerkiksi Park assist -pysäköintiavustin, poikittaisliikenteestä varoittava avustin, poistumisvaroitin, törmäyksenestoavustin ja kääntymisavustin sekä Audi pre sense -järjestelmät ja kamerapohjainen liikennemerkkientunnistus.

Moottorivalikoimasta löytyy viisi vaihtoehtoa; kaksi TFSI-bensakonetta ja kolme TDI-dieseliä. Moottorit tarjoavat tehoa 190-286 hevosvoimaa, eli tehot ovat kasvaneet mukavasti. Toisaalta polttoaineenkulutus on pienentynyt jopa 22 %. Malliston huipulla on Audi S5 Coupe, jonka 3.0 TFSI-bensakone tarjoaa 354 hevosvoimaa kiihdyttäen coupen satasen vauhtiin 4,7 sekunnissa. Tuttuun tapaan auto on saatavissa etu- tai nelivetoisena. Vaihteistona on moottorista riippuen 6-vaihteinen manuaali, 7-portainen S tronic tai 8-nopeuksinen tiptronic-automaatti.

Audi S5 Coupe 2017_perä