Mercedes-Benzin juhlava S-sarjalainen on jatkossa saatavissa myös avomallina. Mersun S-sarjasta nähtiin avomalli viimeksi melkein 50 vuotta sitten, joten uusi Mercedes-Benz S Cabriolet tarjoaa aivan uutta kuolattavaa kaikille automiehille.

Perinteiseen tapaan tässä S-sarjan avomallissa on kangaskatto. Kolmikerroksinen, akustinen kangaskatto on saatavana mustana, tummansinisenä, beigenä tai tummanpunaisena. Katto avautuu tai sulkeutuu 20 sekunnissa, ja se sulkea myös vauhdissa kunhan nopeus on alle 50 km/h. Kovemmissakin nopeuksissa katto ehkä aukeaisi, mutta ei yhtä siististi.

Jotta avoautossa ei tarvitsisi palella edes Suomen kesässä, tarjoaa Mercedes-Benz S Cabriolet runsaasti ominaisuuksia, joiden avulla kuljettaja ja matkustajat pysyvät lämpäisinä. Autossa esitellään ensimmäistä kertaa älykäs Thermotronic-ilmastointi, joka säätää matkustamon lämpötilan ja puhalluksen voiman täysin itsenäisesti, olipa katto kiinni tai auki.

Kuljettajalla ja matkustajalla on käytössään omat ilmastointivyöhykkeensä ja kolme puhallustilaa (diffuse, medium ja focused). Kumpikin voi halutessaan säätää lämpötilaa ja puhalluksen voimakkuutta viidessä tasossa, toisistaan riippumatta.

Tämän lisäksi autoon on valittavissa lisävarusteena kolme eri järjestelmää pitämään flunssa loitolla. Sähköisesti ylös nouseva Aircap-tuulisuojain rajoittaa ilman pyörteilyä avoimessa matkustamossa. Airscarf-ilmahuivi puhaltaa pääntukien kautta lämmintä ilmaa hartioiden ja pään alueelle. Warmth Control –varustepaketti puolestaan sisältää lämmitettävät keskikonsolin ja ovien kyynärnojat sekä lämpiävän ohjauspyörän.

Moottorivalinnan suhteen ei voi mennä pahasti pieleen, sillä tarjolla on ainoastaan hyviä vaihtoehtoja. Perusmalli on Mercedes-Benz S 500 Cabriolet, jonka ahdettu V8-moottori tarjoaa 455 hevosvoimaa. Jos se ei vielä ihan riitä, tarjoavat AMG-versiot vielä enemmän potkua. Nelivetoinen Mercedes-AMG S 63 4Matic -mallin V8 irrottelee 585 hv ja 900 Nm vääntöä. Huipulla on vielä Mercedes-AMG S 65, jonka V12 tarjoaa 630 hv ja 1000 Nm.

Mercedes-AMG S-Class Cabrio (A217) 2016