Nyt kun VAG-yhtymän moottorimallistosta löytyy sopiva voimanlähde, tulee myös Bentleystä tarjolle dieselmalli. Ensimmäisenä Bentley-mallina dieselmoottorin saa keulalleen valtavan kokoinen katumaasturi Bentley Bentayga.

Auton dieselmoottori on kolmoisahdettu, 4.0-litrainen V8. Kahden turboahtimen lisäksi moottorin hengitystä tehostaa sähköinen ahdin. Sähkötoiminen ahdin pyöriä välittömästi kuljettan painaessa kaasua. Näin turboviive saadaan eliminoitua täysin, ja moottori tarjoaa hyvä väännön jo alakierroksilta lähtien. Moottorin kierrosten noustessa turboahtimet alkavat pyöriä yhä viuhemmin tarjoten hyvän huipputehon.

Tuloksena ovat varsin vaikuttavat lukemat. 4.0-litraisen V8:n huipputeho on 435 hevosvoimaa ja vääntö 900 Nm. Huippuvääntö on käytettävissä todella laajalla kierrosalueella 1000-3250rpm. Näillä tehoilla edes Vaikka Bentleyn Bentayga Dieselin 2400 kilon omapaino ei paljon hidasta menoa. Auto kiihtyy satasen vauhtiin parhaimmillaan 4,8 sekunnissa. Huippunopeuttakin pitäisi löytyä 270 km/h.

bentley-bentayga-diesel-2017_ohjaamoIsoilla ja tehokkailla koneilla varustettuja Bentley-malleja ei yleensä näe kaikkein taloudellisimpien autojen listalla. Uudelle dieselmoottorilla Bentayga tarjoaa jo kohtuullisen kulutuksen. Auton yhdistetty kulutus on 7,9 l/100km ja CO2-päästöt 210 g/km. Dieselmoottorilla varustettuna ajomatka täydellä tankilla on jopa yli 1000 km.

Moottorin parina on 8-nopeuksinen, ZF:n valmistama automaattivaihteisto sekä neliveto 40/60-voimanjaolla. Pehmeistä kyydeistä huolehtii säädettävä ilmajousitus ja aktiivinen iskunvaimennus. Lisävarusteena on saatavissa mm. sähköisesti ohjattu, aktiivinen kallistuksenvakaaja etu- ja taka-akselille.

Bentley Bentayga Diesel -mallien toimitukset Eurooppaan alkavat 2017 alussa. Jos heräsi kiinnostus niin lähin virallinen Bentley-myyntipiste löytyy Tukholmasta.

bentley-bentayga-diesel-2017_pera