Vaikka BMW M2 on täysin uusi tulokas BMW:n mallistossa, niin historiasta löytyy toki sillekin esikuvia. Esikuviksi voidaan laskea sellaiset legendaariset mallit kuin BMW 2002 turbo, E30 M3 ja 1-sarjan M Coupe. Vaikka tekniikka on kehittynyt ja autojen muotoilu on aina seurannut omaa aikaansa, niin kaikissa näissä kompakteissa sporteissa on ollut selvästi samaa henkeä, joka toistuu nyt uudessa M2:ssa.

1BMW 1-sarjan M Coupe (2011)

Uuden BMW M2-mallin lähin sukulainen on tietysti ensimmäinen 1-sarjaan perustunut M-malli, eli vuonna 2011 saapunut BMW 1-sarjan M Coupe. Vain rajoitettuna eränä valmistettu M Coupe erottui vakiomallista jo ulkonäöllään, mutta vielä paremmin suorituskyvyllään.

Kuten uudessa BMW M2-mallissa, myös M Coupessa oli 6-sylinterinen, 3.0-litrainen, turboahdettu moottori. Se tuotti tehoa 340 hevosvoimaa ja vääntöä 450 Nm. Voima välittyi takapyörille 6-vaihteisen manuaalivaihteiston kautta. Kiihdytys satasen vauhtiin onnistui 4,9 sekunnissa ja huippunopeus oli rajoitettu lukemaan 250 km/h.

Auton ominaisuuksiin kuuluivat selvästi vakiomallia jäykempi jousitus, 19-tuumaiset vanteet, mekaaninen tasauspyörästön lukko ja tehokkaat jarrut.

Takaisin