BMW on valmistanut vuosien saatossa useita BMW M3 -prototyyppejä joko tehtaan omaan käyttöön tai testaamaan yleisön reaktioita uusia mallivaihtoehtoja kohtaan. Yksi erikoisimmista malleista on BMW M3 Pickup.

1BMW M3 Pickup (1986)

Kun ensimmäisen sukupolven BMW M3 oli esitelty yleisölle vuonna 1986, heräsi auton kehitystyöstä vastanneen BMW Motorsportin osastolla ajatus valmistaa autosta erikoismalli tehtaan omaan käyttöön; Avolava, jolla voisi kuljettaa tarvikkeita ja osia tehtaan alueella osastolta toiselle. Auton lähtökohdaksi valikoitui avomalli, sillä siitä oli kohtuullisen helppo muokata avola. Lisäksi BMW Motorsportilla sattui olemaan käytössään yksi virheetön yksilö, joka sopi projektiin loistavasti.

Autossa ei ollut tuotantomallin leveitä pyöränkaaria, sillä se perustui vakiomallin kapeampaan koriin. Auton moottorina oli aluksi 2.0-litrainen, 192-heppainen moottori. Pienempi moottori oli peräisin Italian markkinoille valmistetuista M3-malleista, joissa verosäädösten takia käytettiin 2.0-litraista moottoria. Myöhemmin tehtaan Pickup-malliin vaihdettiin ”oikea” 2.3-litrainen, 200-hevosvoimainen voimanlähde.

Tehtaan oma M3 Pickup palveli luotettavasti 26 vuoden ajan, kunnes se lopulta pääsi eläkkeelle neljä vuotta sitten.

Takaisin