Saksalainen Alpina on autopaja, jonka tuntevat nimeltä ainakin kaikki bemarikuskit. Suomessa Alpinan virittelemät BMW-mallit ovat vähän harvinaisempia kulkupelejä, mutta välillä niitä näkee myös täällä.

Malliston huipulla on on uudesta seiskasarjasta viritelty BMW Alpina B7 xDrive. Vaikka seiskasarjalainen on edustusmalli, ei Alpina ole ujostellut tehojen suhteen. Auton 4.4-litrainen V8 tarjoaa tehoa 608 hevosvoimaa ja vääntöä 800 Nm. Paikaltaan lähtiessä aika moni urheiluauto jää taakse sillä Alpina B7 kiihdyttää satasen vauhtiin 3,7 sekunnissa. Jos uskaltaa pitää kaasupolkimen pohjassa tarpeeksi pitkään, voi saada huippunopeudeksi 330 km/h. Tätä ei tietenkään kukaan kokeile yleisillä teillä, ei edes Saksassa.

Autossa on ilmajousitus, joka tarjoaa tilanteen mukaan joko mukavamman tai sporttisemman kyydin. Ilmajousituksen avulla maavaraa voi säätää jopa neljä senttiä. Ilmajousitus pudottaa auton pari senttiä lähemmäs tien pintaan automaattisesti kovemmissa ajonopeuksissa, tai kun kuljettaja valitsee Sport+ ajotilan. Ensimmäistä kertaa Alpina B7-mallissa hyödynnetään myös nelipyöräohjausta. Hitaissa nopeuksissa takarenkaat kääntyvät vastakkaiseen suuntaan etupyörien kanssa parantaen auton ketteryyttä. Kovemmissa vauhdeissa takarenkaat kääntyvät samaan suuntaan lisäten vakautta.

Alpina B7:n väriksi voi valita minkä tahansa BMW tai BMW Individual erikoisvärin. Oikea valinta on tietysti Alpinan sininen tai vihreä, jotka ovat saatavissa ainoastaan Alpina-malleihin. Alpinan yksi tunnusmerkeistä on 20-puolaiset vanteet. B7-mallissa on valinnan mukaan jo 20 tai 21 -tuumaiset Alpina Classic vanteet. Sport-pakoputkisto neljällä ulostulolla kertoo auton voimavaroista myös äänellään, mutta ei kuitenkaan häiritse matkustusmukavuutta auton sisällä.

Istuimet ovat korkealuokkaista nappanahkaa. Myös kojelauta ja ohjauspyörä ovat saaneet nahkaverhoilun. Yksi Alpina-malliston erikoisuus on LED-mittaristo, joka comfort-tilassa on perinteisen näköinen sinisellä taustalla ja punaisilla osoittimilla. Sport-tilassa näytön ulkonäkö vaihtuu ja väritys muuttuu sini-vihreäksi.

BMW Alpina B7 -mallin autoveroton lähtöhinta Saksassa on 122 000 euroa takavetoisena ja 125 000 euroa nelivetoisena xDrive-mallina.