Syksyllä kun juurestarjonta on parhaimmillaan, on juureksia kiva nauttia eri muodoissa. Broilerin koipireisipalojen kanssa juurekset kypsyvät kätevästi samalla kertaa.

Broilerinkoivet juurespedillä

  • Broilerin koipireisipaloja
  • Lanttua
  • Porkkanaa
  • Sipulia
  • Kanaliemikuutio
  • Riisiä
  • Vettä

Pilko lanttu, porkkana ja sipuli kuutioiksi. Sipuli kypsyy nopeimmin, kun taas lantulla kestää pisimpään, joten sipulit voi jättää puolikkaiksi mutta lantuista kannattaa tehdä vähän pienempiä kuin porkkananpaloista. Sormenpäänkokoiset palat ovat sopivia.

Asettele astian pohjalle porkkanat, lantut ja sipulit. Lisää vettä sen verran että juurekset melkein peittyvät. Mausteeksi voit pienentää nesteen sekaan kanaliemikuution.

Jos broilerinkoivet olivat marinadissa, niin pyyhi ylimääräiset marinadit pois, ja mausta broilerit tarvittaessa esim. currylla. Asettele broilerinkoivet juurespedin päälle. Tarkoitus on että broilerinkoivet eivät ole nesteessä vaan pysyvät pinnalla.

Paista uunissa 200-asteessa noin 60 minuuttia.

Lisukkeeksi voit keittää riisiä tai vaikka riisi+ohra –sekoitusta. Juurekset maistuvat mukavasti riisin kera ja juurestenliemi antaa hyvää makua riisille.