Huawei esitteli uuden, erityisesti B2B-sektorin käyttäjille suunnitellun Huawei Mate 9 -älypuhelimen. Suorituskykyisessä uutuudessa on erittäin nopea SuperCharge-pikalataustekniikkaa sekä uusi käyttöliittymä.

Huawei Mate 9:n suorituskyvystä huolehtii Kirin 960 -piirisarja, joka on varustettu kahdeksanytimisillä ARM Cortex-A73/A53 -suorittimilla ja Mali G71 -grafiikkaprosessorilla. Grafiikkaprosessori on 180 prosenttia suorituskykyisempi ja 40 prosenttia energiatehokkaampi kuin edeltäjänsä. Kirin 960 hyödyntää täysin Android 7.0:n Vulkan grafiikkastandardia, joka kasvattaa graafista suorituskykyä jopa 400 prosenttia.

Mate 9:ssa on uusin EMUI 5.0 -käyttöliittymä, joka hyödyntää Linuxia entistä paremman käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Mate 9:ssä on algoritmi, joka oppii tunnistamaan käyttäjänsä tyypillisimmät puhelimen käyttötavat ja tuo suosituimmat applikaatiot käytettäväksi automaattisesti. Kamerana on Huawein ja Leican yhdessä toteuttama toisen sukupolven kaksoislinssikamera. Kameramoduulissa on 12 megapikselin F2.2 RGB-sensori, 20 megapikselin F2.2 -mustavalkosensori ja kehittyneet kuvanyhdistysalgoritmit, jotka auttavat luomaan värikylläisiä ja tarkkoja valokuvia.

Puhelimen 4000 mAh energiapihi akku kestää virransäätöominaisuuksien ansiosta jopa reilut kaksi päivää. Akku tarjoaa 40 prosenttia enemmän puheluaikaa ja 20 prosenttia enemmän peliaikaa. SuperCharge-teknologian ansiosta akku myös latautuu jopa puolet nopeammin kuin aikaisemmin.

Uuden Huawei Mate 9 -puhelimen saatavuus Suomessa vahvistuu lähiaikoina. Huawei esitteli myös Porschen kanssa toteutetun Porsche Design -erikoisversion, joka ei toistaiseksi ole tulossa Suomeen.