Vaikka nykyään paperijätteen määrä toimistoissa on onneksi enää murto-osa entisestä, syntyy tulosteita silti edelleen ihan kiitettävä määrä. Valtaosa paperijätteestä päätyy nykyään kierrätykseen ja sitä kautta uusiokäyttöön. Epsonin uusi PaperLab tehostaa kierrätystä niin että jätepaperia ei tarvitse enää viedä pois toimistosta. Epson PaperLab nimittäin muuttaa jätepaperin tulostuskelpoiseksi toimistopaperiksi kuivaprosessin avulla.

Epson PaperLab on maailman ensimmäinen toimistojen kompakti paperinvalmistusjärjestelmä, joka pystyy tuottamaan uutta paperia turvallisesti revitystä jätepaperista käyttäen hyvin vähän vettä. PaperLab ei ole vain hyvä idea, tai edes testiasteella oleva konsepti, vaan toimiva laita, joka tulee pian kaupallisesti saataville Japanissa. Ensi vuonna laite tulee myös Eurooppaan.

Organisaatiot voivat PaperLabin avulla tuottaa erikokoista, -paksuista, -väristä ja -tyyppistä paperia aina toimistopaperista ja käyntikorttipaperista värilliseen ja hajustettuun paperiin. PaperLabin avulla organisaatiot pystyvät samalla hävittämään asiakirjat turvallisesti omissa tiloissaan sen sijaan, että ne luovutettaisiin alihankkijoille. PaperLab hajottaa asiakirjat paperikuiduiksi, joten niiden tiedot häviävät kokonaan.

PaperLab tuottaa ensimmäisen uuden paperiarkin noin kolmessa minuutissa jätepaperin täyttämisestä ja käynnistyspainikkeen painamisesta. Järjestelmä voi tuottaa noin 14 A4-arkkia minuutissa ja 6 720 arkkia kahdeksan tunnin pituisen työpäivän aikana.

PaperLab valmistaa paperia ilman vettä. Tavallisesti yksittäisen A4-paperiarkin valmistukseen kuluu noin kupillinen vettä. Koska vesi on arvokas globaali resurssi, Epson koki kuivaprosessin tarpeelliseksi menetelmäksi. Lisäksi paperin kierrättäminen toimistotiloissa pienentää ja yksinkertaistaa kierrätysprosessia. Käyttäjät voivat olettaa tarvitsevansa vähemmän uutta paperia ja pienentävänsä kuljetuksen hiilidioksidipäästöjä.