Ferrari juhlisti 50-vuotista historiaansa Japanissa esittelemällä J50 -erikoismallin. Auto perustuu lähtökohtaisesti Ferrari 488 Spideriin, mutta auton kori on täysin yksilöllinen.

Ferrari J50 -mallia valmistuu vain 10 kappaletta, ja jokainen auto valmistetaan yksilöllisesti asiakkaan toiveiden mukaan. Autojen valmistuksesta vastaa Ferrari Special Projects -osasto ja sen korin on suunnitellut Ferrari Styling Centre.

ferrari-j50_matkustamo

J50-mallin ulkomuodossa on viittauksia Ferrarin legendaarisiin malleihin. Pyöränkaaret on tuotu selvästi esiin luoden autolle voimakkaan ulkonäön. Auton targa-katto on laianttu 70- ja 80-luvun Ferrareista. Tosin nyt katto on valmistettu hiilikuidusta. Kahtena palana aukeava katto menee kätevästi istuimien takana olevaan tilaan, silloin kun pääsee nauttimaan auringonpaisteesta. Vantet ovat 20-tuumaiset, ja suunniteltu erikseen juuri tätä mallia varten.

Moottorina on 488-mallista tuttu, 3.9-litrainen V8. Moottori tuottaa tehoa 690 hevosvoimaa, joten voisi veikata että auton suorituskyky vastaa urheilullista ulkonäköä.

ferrari-j50_keula