Le Mansin 24 tunnin ajot vuosina 1966 ja 2016 voittaneet Fordin kilpa-autot ovat nyt saatavana Lego-malleina.

Lego Speed Champions -sarjan uudet tulokkaat ovat vuoden 1966 Ford GT40 ja 2016 Ford GT -kilpa-autot. Paketissa mukana tietysti myös kuljettaja, ruutulippu ja pokaali, joten merkittävät voitot voi toistaa myös Lego-leikeissä.

“Tämä oli unelmaprojekti, vaikkakin siihen liittyi suuri paine. Ford GT40 on yksi kaikkien aikojen ikonisimmista kilpa-autoista ja uusi Ford GT on myös aivan uskomaton,” kertoo mallien suunnittelusta vastannut Craig Callum (head of design, LEGO Speed Champions).

“Tuote on suunniteltu lapsille, mutta myös aikuiset fanit on pidetty mielessä. Tiedämme, että tuotteiden yhdennäköisyyksiin tullaan kiinnittämään huomiota.”

Callum, joka kisaa vapaa-ajallaan Fordin A-mallin hot-rodilla ja aloitti uransa täysikokoisten autojen suunnittelijana, auttoi kehittämään kymmenen prototyyppiä ennen lopullisten mallien valintaa. Kaikki mallit rakennettiin olemassa olevista Lego-palikoista.

Uusi 2016 Ford GT ja vuoden 1966 Ford GT40 -setit ovat tilattavissa osoitteesta LEGO.com/shop 1.3.2017 alkaen ja niiden suositushinta on 34,99 euroa.

Ford-faneille löytyy myös muita Lego-malleja; Ford Mustang, Ford F 150 Raptor ja Fordin A-mallin Hot Rod.