Hanoi Rocks -valokuvanäyttely Turun Logomossa

Hanoi Rocks The Marquee

Turun Logomossa on tänä kesänä mahdollista nähdä historialliset valokuvanäyttelyt, jotka esittelevät kuvien kautta kahden musiikkimaailman suuruuden elämää. Tunnettujen vlokuvaajien Justin Thomasin Hanoi Rocks 82–84 ja Gavin Evansin Bowie – The Session -valokuvanäyttelyt nähdään Turun Logomossa 22.7.–7.8.2016.

Brittiläinen valokuvaaja Justin Thomas on maailmankuulu rock- ja musiikkimaailmaa käsittelevistä töistään. Hänen kuvissaan ovat esiintyneet muun muassa Led Zeppelin, Diana Ross, Stevie Wonder, Oasis ja Guns N’ Roses.

Thomas matkusti Hanoi Rocksin kanssa yhtyeen kulta-aikoina vuosina 1982–84. Nyt nähtävä näyttely kertoo yhtyeen matkoista Intiaan, Israeliin, New Yorkiin ja Britanniaan esitellen yhtyeen elämää niin lavalla kuin sen ulkopuolellakin.

”Justinista tuli ikään kuin perheenjäsenemme. Sillä ei ollut enää väliä, oliko kamera esillä vai ei, siksi Justin sai taltioitua Hanoi Rocksin kultakauden ainutlaatuisen läheisesti ja henkilökohtaisesti. Bändi oli parhaimmillaan ja kovassa vedossa, joten kuvista paistaa läpi bändin veljeys ja läheisyys – se, mikä teki Hanoi Rocksista Hanoi Rocksin. Ainutlaatuinen näyttely tulossa hyvät naiset ja herrat, check it out!” kommentoi näyttelyä Sami Yaffa .

Samalla voi tutustua David Bowien elämään esittelevään David Bowie – The Session näyttelyyn. Valokuvaaja Gavin Evans seurasi Bowien uraa kaikkiaan yli 50 vuoden ajan. Bowie arvosti kuvia niin paljon, että piti näyttelyssä nähtäviä kuvia työhuoneensa seinällä.

Gavin Evans tunnetaan ennenkaikkea tyylikkäistä henkilökuvistaan. Hän on tehnyt tilaustöitä maailman tärkeimmille lehdille, kuten New York Timesille ja Sunday Timesille. Hänen kuvissaan ovat poseeranneet mm. Juliette Binoche, Daniel Craig, Dusty Springfield, Morrissey, Iggy Pop, Ozzy Osbourne, Björk ja Terry Gilliam. The Session on parhaillaan esillä Harpássa Reykjavikissa, jonne se siirtyi Berliinistä.