Huawei P9 Lite täydentää Huawei P-sarjan puhelintarjontaan. Edeltävään, P8 Lite -malliin verrattuna uusi Huawei P9 Lite tarjoaa enemmän ruututilaa; 5.0” HD näyttö on korvattu 5.2” Full HD näytöllä, joka on tarkempi ja tarjoaa jopa yli 66% paremman kontrastisuhteen.

Mitoiltaan Huawei P9 Lite on P8 Liteä ohuempi. Puhelin on ainoastaan 7,5 millimetriä paksu. P-sarjasta totuttuun tyyliin yhtenäisestä takaosasta ei ulkone edes laitteen kamera. Kasvaneista mitoista johtuen laite on hieman painavampi. Puhelimen paino on 147 grammaa. Paino tulee osaltaan suuremmasta akkukapasiteetista; P9 Liten 3000 milliampeeritunnin akku on 1,3 kertaa suurempi, kuin P8 Liten. Suuren akkukapasiteetin ja Huawei SmartPower 4.0 -virransäästöteknologian avulla P9 Liten pitäisi selvitä hyvinkin päivän aktiivisessa käytössä.

Huawei P9 Liten suorittimena toimii energiatehokas HiSilicon Kirin 650 ja siinä on 3 gigatavun keskusmuistin lisäksi 16 gigatavua tallennustilaa, jota saa laajennettua helposti micro SD –kortilla jopa 128 gigatavuun asti. Laitteen käyttöä helpottaa takakannesta löytyvä super-nopea sormenjälkitunnistin, joka suojaa käyttäjätiedot ARM TrustZone-teknologialla. P9 Litessä on paikat kahdelle SIM-kortille, joten esimerkiksi henkilökohtaisen ja työliittymän käyttö onnistuu saumattomasti samalla puhelimella.

P9 Liten kamera tarjoaa luokassaan erinomaiset ominaisuudet. Pro-kuvaustilan avulla voidaan säätää vaivattomasti esimerkiksi kuvan valotusta, ISO-herkkyyttä ja valkotasapainoa. Laadukkaan kuvasensorin, F2.0 aukon ja monipuolisten kuvaustilojen ansiosta P9 Litellä pitäisi kuvaaminen onnistua hankalissakin kuvausolosuhteissa.

Huawei P9 Lite on myynnissä Suomessa mustana, valkoisena ja kultaisena. Laitteen suositushinta on 329 euroa.