Vaikka kellovalmistajat esittelevät säännöllisesti uusia kellomalleja, niin harvemmin kelloissa nähdään kuitenkaan aivan uusia ominaisuuksia. IWC Schaffhausen uusi Pilot’s Watch Timezoner Chronograph onkin juuri siitä syystä todella mielenkiintoinen uutuus. IWC on nimittäin kehittänyt aivan uuden tavan vaihtaa kellon aikavyöhykettä.

Pilot’s Watch Timezoner Chronograph mahdollistaa aikavyöhykkeen vaihtamisen kätevästi vain yhdellä liikkeellä. Kellon kehällä 24 kaupungin nimet, jotka edustavat eri aikavyöhykkeitä. Käyttäjän tarvitsee vain painaa jousitettua kellon kehää alaspäin peukalolla ja etusormella ja pyörittää kehää kunnes haluttu kaupunki/aikavyöhyke on kello 12 kohdalla. Samalla asettuvat oikeaan aikaan tuntiviisari, 24-tunnin näyttö sekä päivyri. Kello tuntee jopa kesäajan. Kesäaika ei ole käytössä jokapaikassa, mutta sen voi valita erikseen. Kesäajan merkkinä on pieni S-kirjain.

Aikavyöhykkeen vaihtaminen ei kuitenkaan vaikuta minuuttiviisarin toimintaa, eli kello pysyy ajassa vaikka aikavyöhykettä vaihtaisi jatkuvasti. Matkustaapa sitten itse tai haluaa vain tarkistaa mitä kello on toisella puolella maapalloa, kellon aikavyöhykkeen vaihto ei ole ollut aikaisemmin näin kätevää.

Pilot’s Watch Timezoner Chronographissa on IWC:n 89760 koneisto. Jos kellolla haluaa ottaa aikaa, niin alle 60 sekunnin ajat voi lukea tavalliseen tapaan sekuntiviisarista. Kaikki pidemmät ajat 1 minuutin ja 12 tunnin väliltä voi lukea pienemmästä näytöstä kello 12 kohdalta. Sekuntari mahdollistaa myös ajanoton pysäyttämisen ja uuden mittauksen aloittamisen välittömästi ilman viivettä.

Mustan kellotaulun ja mustan kellon kehän lisäksi Pilot’s Watch Timezoner Chronograph -kellon yksityiskohtiin kuuluvat Santonin valmistama nahkainen ranneke sekä takakanteen kaiverrettu Junkers Ju 52 -lentokone.