Mercedes-AMG esitteli uuden E-sarjan AMG-mallin. Uutuus on kaikkien aikojen tehokkain E-sarjalainen.

Autosta on kaksi eri versiota; E 63 4Matic+ ja E 63 S 4Matic+. Molempien moottorina on 4.0-litrainen V8 kahdella turboahtimella. Perusmalli tarjoilee 571 hv ja 750 Nm. Se kiihtyy satasen vauhtiin parhaimmillaan 3,5 sekunnissa. Jos tuo tuntuu vähän liian lepsulta, on tarjolla S-painos, jonka moottorist irtoaa tehoa 612 hv ja vääntöä 800 Nm. S kiihtyy satasen vauhtiin sekunnin kymmenyksen nopeammin. Huippunopeus on rajoitettu 250 km/h, mutta lisähintaan rajoittimen saa pois, jolloin voi hätyytellä 300 lukemia, ei tosin yleisillä teillä.

Molemmissa malleissa on 9-nopeuksinen automaattivaihteisto ja pidon riittävyydestä huolehtii 4Matic -neliveto. Auton varusteluun kuuluu racestart-ominaisuus, jonka avulla E-sarjalaisen saa lähetettyä viivalta maksimaalisen tehokkaasti. Järjestelmän toimintaa on vielä yksinkertaistettu. Kuljettajan tarvitsee vain painaa vasemmalla jalalla jarrupoljin pohjaan ja oikealla kaasupoljin syvälle lattiaan. Järjestelmä säätää moottorin kierrokset automaattisesti tarjoten nopeimman mahdollisen lähdön. Kuljettaja voi halutessaan säätää moottorin kierroksia vaihdevivuista. Sitten vain jalka pois jarrulta ja Eemeli ampuu matkaan.

E-sarjan AMG tarjoaa myös muutakin hauskuutta kuin vain huiman kiihtyvyyden. Jos alkaa lapsettaa ja tekee mieli polttaa takarenkaita, voi ajo-ohjelmaksi valita Drift-tilan. Kunhan ensin vaihteiston laittaa manuaali-moodiin ja ESP:n pois päältä, löytyy Race-ajo-ohjelman alta driftaus-vaihtoehto. Näin pääsee vapaasti nauttimaan takavedon ominaisuuksista. AMG-malllissa on taka-akselilla tasauspyörästön lukko; perusmallissa mekaaninen ja S-mallissa sähköisesti ohjattu.

AMG:llä ajo ei ole kuitenkaan pelkkää hupia ja pyöritystä. Arkisessa ajossa pitää miettiä myös polttoaineenkulutusta, jopa AMG-mallilla ajaessa. Auton V8 on varustettu järjestelmällä, joka tasaisessa ajossa pudottaa puolet sylintereistä pois käytöstä parantaen taloudellisuutta.

Molemmille malleilla ilmoitetaan samat kulutuslukemat. Yhdistetty kulutus on 8,9 l/100km ja CO2-päästöt 203 g/km. Tässä siis järkeä ja käytännöllinen valinta myös arkiajoon.