Kylpemisen rentouttava vaikutus

Villeroy & Boch Squaro EdgeKylpyhuonekalustevalmistaja Villeroy & Boch Gustavsbergin teettämän tutkimuksen mukaan suurin osa suomalaisista nauttii kylpemisestä etupäässä rentoutumistarkoituksessa.

Kylpeminen on ollut yleistä kaikkina aikoina ja kaikkialla maailmassa. Kylpemisen syy on kuitenkin muuttunut. Nykyisin kylpemisen rentouttavat ominaisuudet ovat tärkeämpiä kuin esimerkiksi hygienia ja kylpemisen hyvää tekevä vaikutus. Kylpemistä pidetään Suomessa muita Pohjoismaita enemmän yleisesti mahdollisuutena omaan aikaan. Muissa maissa arvostetaan enemmän kylpemisen hyvää tekeviä ominaisuuksia.

”Aika on nykyisin ylellisyystuote, jota useimmat meistä toivoisivat lisää. Tästä syystä haluamme laittaa puhelimen syrjään, sulkeutua hetkeksi kylpyhuoneen rauhaan ja astua lämpimään kylpyyn. Kylpeminen on panostamista omaan hyvinvointiin”, kommentoi Rebecca Duvemyr, Villeroy & Boch Gustavsbergin PR-ja viestintäpäällikkö.

”Kylpemistapojen eroavaisuudet Suomen ja muiden Pohjoismaiden välillä johtuvat suurelta osin suomalaisesta saunaperinteestä. Tutkimus osoittaa, että kylpemistä arvostetaan Suomessa yhtä paljon kuin muissa Pohjoismaissa, mutta sitä käytetään eri tarkoitukseen, kuten oman ajan ottamiseen itselle.”

Suomalaiset vastasivat myöntävästi seuraaviin kysymyksiin:

Kylpeminen on rentouttavaa: 77 %
Kylpeminen tarkoittaa omaa hetkeä: 33 %
Kylpeminen lämmittää: 24 %
Kylpeminen tekee hyvää keholle: 16 %
Kylpeminen on tilaisuus viettää aikaa yhdessä perheen tai kumppanin kanssa: 9 %
Hygieniasyistä: 8 %
Helpottaakseni oloani kun olen sairaana: 2 %
En kylve kylpyammeessa: 2 %

Tutkimuksen teki markkinatutkimusyritys YouGov kylpyhuonekalustevalmistaja Villeroy & Boch Gustavsbergin toimesta. Tutkimukseen vastasi 4025 henkilöä Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta, noin 1000 vastaajaa jokaisesta maasta. Tutkimuksen vastaajat koostuivat 18–65-vuotiaista naisista ja miehistä, joiden asunnossa on vähintään yksi kylpyhuone.