Joulupyhinä on usein aikaa katsella myös elokuvia. Tässä valikoima elokuvia, jotka eivät kaikki ole kovin jouluisia, mutta liittyvät tavalla tai toisella jouluun. Mukana on toimintaa, komediaa, draamaa, ja myös koko perheelle sopivaa katsottavaa.

Haamujen kosto (1988)

scrooged-1988-bill-murray

Itsekäs tv-pomo Frank Cross (Bill Murray) joutuu miettimään suhtautumistaan jouluun uudelleen saadessaan vieraakseen kolme aavetta; menneen, nykyisen ja tulevan joulun henget. Charles Dickens joulutarinasta on tehty aika monta elokuvaversiota, joista ehkä parhain on tämä Richard Donnerin ohjaama Scrooged vuodelta 1988.

Päivä ilman sotaa (2005)

joyeux-noel-2005

Keskellä Ensimmäistä Maailmansotaa, jouluna 1914 aseet vaikenevat hetkeksi aikaa länsirintamalla, kun ranskalaiset ja saksalaiset sotilaat nousevat juoksuhaudoista ja tapaavat toisensa rintamalinjojen välissä epävirallisen tulitauon aikana.

Skipataan joulu (2004)

christmas-with-the-kranks-2004-tim-allen

Nora (Jamie Lee Curtis) ja Luther Krank (Tim Allen) aikovat unohtaa jouluhössötykset ja viettää joulun kahdestaan Karibialla. Se ei kuitenkaan sovi naapurustolle, joiden mielestä jouluperinteitä ei saa muuttaa missään tapauksessa.

Yksin kotona (1990)

home-alone-1990

Muun perheen lähtiessä viettämään joulupyhiä ulkomaille, unohtuu Kevin-poika (Macaulay Culkin) vahingossa yksin kotiin. Myös murtovarkaat Marv (Daniel Stern) ja Harry (Jos Pesci) luulevat talon kaikkien asukkaiden poistuneen, joten päättävät tyhjentää talon. Kevin joutuu käyttämään kekseliäisyyttään murtomiesten pysäyttämiseksi.

Family man – perhe on paras (2000)

family-man-2000-nicholas-cage

Jack Campbell (Nicolas Cage) on investointipankkiiri Manhattanilta, joka luulee saaneensa kaiken mitä tavoittelee. Jack elämä kokee muutoksen kun eräänä aamuna hän herää perheenisänä. Työpaikka on vaihtunut rengasmyyjäksi ja Ferrarin tilalla onkin tila-auto. Pienen totuttelun jälkeen Jack joutuu pohtimaan kummassa roolissa olisi onnellisempi.

Batman – Paluu (1992)

batman-returns-1992

Gotham City alkaa hiljalleen valmistautua joulun viettoon, mutta Bruce Wayne (Michael Keaton) ei pääse ihan vielä leipomaan piparkakkukartanoa, sillä kaupungin rauhaa häiritsevät Pingviini (Danny DeVito), kissanainen (Michelle Pfeiffer) ja teollisuuspohatta Max Shreck (Christopher Walken)

Painajainen ennen joulua (1993)

nightmare-before-christmas-1993

Toimittuaan vuosikausia Halloween-kylän seremoniamestarina, luuranko Jack Skellington kaipaa vaihtelua. Hän esittelee Halloween-kylän hirviöille oman ideansa joulusta ja haluaa itse joulupukiksi. Ensin pitää kuitenkin siepata joulupukki.

Tappava ase (1987)

leathal-weapon-1987-mel-gibson-danny-glover

Joulu ei ole helpointa aikaa vaimonsa menettäneelle Martin Riggsille (Mel Gibson). Uuden työparinsa Roger Murtaughin (Danny Glover) kanssa Martin pääsee ikävien huumekauppiaiden jäljille, mikä piristää mukavasti miehen joulun odotusta.

Riiviöt (1984)

gremlins-1984-mogwai

Joulu meinaa mennä piloille kun söpöt otukset muuttuvat riiviöiksi saadessaan ruokaa keskiyön jälkeen. Ihmisten apuna on onneksi yksi vähän kiltimpi, mutta Rambo-elokuviin mieltynyt mogwai.

Die Hard – vain kuolleen ruumiini yli (1988)

die-hard-1988-bruce-willis

John McLane aikoi viettää rauhaisan joulun perheensä parissa Los Angelesissa, mutta terroristien isku tornitaloon joulujuhlien aikaan muuttaa miehen suunnitelmat.