Mercedes-Benzin S-sarjalainen on jo perusmallina kohtuullisen ylellinen kulkuneuvo. Kaikille se ei kuitenkaan riitä. Onneksi Mersulla on tarjota myös ruhtinaille ja öljysheikeille sopivia vaihtoehtoja. Lisää luksusta autoiluun saa valitsemalla S-sarjan Maybach-version pitkällä akselivälillä. Jos jalkatila silti uhkaa loppua kesken, on vaihtoehtona 6,5 metrinen Pullman-malli. Ja sen saa myös panssaroituna Guard-versiona.

Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard kuulostaa juhlavalta ja myös auton ominaisuudet tukevat tätä nimen luomaa mielikuvaa. 6,5-metrinen Pullman on metrin pidempi kuin Mercedes-Maybach S-sarjalainen. Akseliväli on huimat 4,4 metriä. Auto on myös 10 cm korkeampi kuin vakiomalli.

Auton moottorina on 6.0-litrainen, kahdella tuboahtimella varustettu V12. Se tarjoaa tehoa 390 kW (530 hv) ja vääntöä 830 Nm. Panssarointi näkyy myös auton painossa. Guard-version omapaino on 5,1 tonnia. Auton huippunopeus on rajoitettu 160 km/h.

mercedes-maybach-s-600-pullman-guard-2017_matkustamo_02Matkustamo tarjoaa istumapaikat neljälle. Executive-penkin selkänojan saa kaadettua 43 asteen kulmaan tarjoten mukavan asennon jos matkustaja haluaa vaikka ottaa pikku torkut. Ohjaamon ja matkustamon välisen lasiseinän saa nostettua sähköisesti. Lasin saa myös tummennettua nappia painamalla jos haluaa täyden yksityisyyden. Ovien toimintaa avustaa moottori, jotta isoja ja painavia ovia on kevyt avata ja sulkea. Ikkunat avautuvat hydraulisesti. Guard-mallin panssarointi on kuitenkin toteutettu niin että ulkopäin sitä ei erota, vaan se näyttää samalta kuin Pullman-malli.

The Mercedes-Maybach S 600 Pullman -mallin lähtöhinta Saksassa on noin puoli miljoona euroa. Panssaroitu Guard-malli maksaa noin 1,4 miljoonaa. Pullman-mallien toimitukset alkavat syksyllä ja Guard-mallien ensi vuonna. Auto valmistetaan yksilöllisesti tilauksen perusteella. Esimerkiksi valtionpäämiehiä varten auto voidaan varustaa kaiutinjärjestelmällä, kaksisuuntaisella radiolla, vilkuilla ja sireeneillä.

mercedes-maybach-s-600-pullman-guard-2017_keula