Maisteltu: Jyväbroilerin Broileripekoni

Kunnon tukevaan aamupalaan kuuluu tietysti paistetut kananmunat ja pekoni. Rasvaista pekonia vain ei kovin montaa viipaletta viitsi syödä, tai ainakaan ei pitäisi. Mutta entä jos olisi vähärasvaista pekonia, miltähän se maistuisi…

Nyt sitä voi testata sillä Jyväbroilerin valmistama Broileripekoni sisältää vain 11 % rasvaa. Tuoteselosteen mukaan pekoni valmistetaan suomalaisesta käsinleikatusta broilerin reisipaistista. Kuulostaa hyvältä; runsaasti lihaa ja vähän rasvaa.

Jo paistaessa huomaa että rasvaa irtoaa pannulle selvästi vähemmän kuin possupekonista. Broilerin maku hyvin mieto, joten sitä voi terästää mausteilla. Vaikka maun puolesta broileri ei juuri häviä possulle niin vähärasvaisuus vähän häiritsee. Pekonissa kun juurikin se korkea rasvapitoisuus on aika merkittävä osa sen houkuttelevuutta. Tämä broileripekoni tuntuu hieman kuivalta yksinään, mutta paistetun kananmunan kaverina se toimii paljon paremmin.

Broileripekoni on siis hyvä lisuke, ja vaikka aamupalaherkkuna se ei ihan pärjää rasvaiselle possulle, voi tätä vähärasvaista versiota nautiskella usemmin.