Maisteltu: Valio Mifu ruokarae

Vaikka ei olisikaan kasvissyöjä, voi välillä kokeilla lihan tilalle jotain muuta vaihtoehtoa. Tofu ei ole enää onneksi ainoa vaihtoehto, vaan markkinoille on tullut myös muita proteiininlähteitä, kuten Valion uusi Mifu ruokarae.

Maidosta valmistettu Mifu ruokarae sisältää runsaasti maitoproteiinia (14%) ja vain vähän rasvaa (3%). Mifu sisältää myös B12-vitamiinia. Kaiken lisäksi Mifu on laktoositon ja gluteeniton eikä sisällä soijaa tai kananmunaa. Se sopii siis hyvin myös erikoisruokavalioihin.

Mifu on valmista jo sellaisenaan, mutta kevyesti pannulla paistamalla siihen saa vähän väriä pintaan, jolloin ulkonäkö muuttuu houkuttelevammaksi. Maku ei ole hassumpi. Lähinnä tulee mieleen raejuusto. Paistettuna suutuntuma on aluksi hieman erikoinen. Pinta on hieman kova ja sisältä pehmeä. Rakenteesta tulee vähän mieleen maissi.

Kokeilimme Mifua paistettuna sipulin ja Aurajuuston kera. Ainakin tämä yhdistelmä toimii hyvin, kunhan suu tottuu Mifun erikoiseen rakenteeseen. Ruokaraetta voi periaatteessa käyttää melkein missä yhteydessä tahansa lihan tai kanan korvikkeena. Ehkä parhaiten se toimii kuitenkin täytteenä esim. tortillassa tai vaikka makaronilaatikossa.