Pernod Ricard Finland toi markkinoille uuden Valkia-kuohuviinin. Uutuus on pakattu tyylikkääseen pulloon, jonka design juhlistaa satavuotiasta Suomea.

Korkealaatuisen Valkia-kuohuviinin raaka-aineina on käytetty kotimaista valkoherukkaa ja mustikkaa. Valkian maku on Alkon valikoimassa uusi eikä vastaavaa tuotetta ole aiemmin ollut markkinoilla.

”Halusimme Valkiasta puolikuivan ja tyylikkäästi vain hennon mustikkaisen. Valkiassa käytetään ainoastaan kotimaisia marjoja”, kertoo Brand Manager Juuli Vekkilä.

Valkia vaalii pitkää suomalaista kuohuviinin valmistusperinnettä. Turkulainen Nordforsin tehdas alkoi valmistaa kotimaisia viinejä ja liköörejä jo 1860-luvulla, ja vuonna 1892 esiteltiin ensimmäinen kotimainen kuohuviini. Nykyään Turun juomatehtaan alkoholinvalmistusperinnettä pitää yllä Pernod Ricard Finland.

”Valmistamme viinin alusta asti itse. Ensin tehdään valkoherukkaviini, joka on ainutlaatuinen raaka-aine kuohuviinin valmistuksessa. Kuplat tuotteeseen muodostuvat vasta toisen käymisen myötä. Valkian kohdalla maku viimeistellään kotimaisilla mustikoilla”, Juuli Vekkilä paljastaa viinin valmistuksen taustoja.

0,75 -litraisen Valkia-kuohuviinin hinta on 11,98 eur.