Kesällä aurinkolasit on hyvä olla mukana myös urheillessa, mutta minkälaiset lasit sopivat mihinkin lajiin? Specsavers on listannut muutamia vinkkejä, joilla pääsee hyvin alkuun.

Urheillessa käytettävien lasien tulisi olla mahdollisimman kevyet ja hyvin istuvat, jotta ne eivät häiritse urheilusuoritusta. Kontaktilajeissa kehysten pitää olla tukevat ja kestävät, jotta ne eivät väänny helposti.

Urheillessa käytettävien lasien on pysyttävä päässä myös vauhdissa. Mitä nopeampia liikkeitä lajiin kuuluu, sitä enemmän silmä- tai aurinkolasien istuvuus korostuu. Esimerkiksi tenniksessä hyötyä voi olla niskaremmistä, joka pitää lasit paikoillaan. Pyöräillessä taas vauhti on usein niin kova, että suojatakseen silmät tuulelta ja hyönteisiltä linssien on hyvä olla hyvin kaarevat ja jatkua pitkälle pään sivuille.

Vahvuuksilla varustetut aurinkolasit ja polarisoivat linssit sopivat moneen käyttöön. Esimerkiksi purjehduksessa polarisoivat linssit poistavat veden pinnan heijastumat ja auttavat näkemään pinnan alle paremmin. Ruskean sävyiset linssit lisäävät kontrastia ja auttavat siksi näkemään myös kartat ja tekniset apuvälineet kunnolla.

Alun perin autolla ajamiseen suunnitellut Drivewear-linssit tummuvat itsestään valon ja UV-säteilyn määrän mukaan. Purjehduksessa valoa heijastuu veden pinnasta paljon, joten tummuvat linssit ovat veneellä hyödylliset. Drivewear-linssit ovat toimivat esimerkiksi golfkentällä tai tennistä pelatessa. Linssit lisäävät kontrastia, jolloin pallon erottaminen on helpompaa. Golfia pelatessa myös ruskean väriset linssit helpottavat kentän kumpareiden ja muiden viheriön muotojen hahmottamista.

Golfaajalle: Ruskean väriset linssit helpottavat viheriön muotojen hahmottamista. Golfpallo erottuu paremmin kontrastia lisäävillä Drivewear-linsseillä, ja moniteholinssit auttavat näkemään tarkasti sekä lähelle että kauas.

Purjehtijalle: Polarisoivat linssit poistavat vedenpinnan heijastuksia, ja ruskean sävyisillä linsseillä näet myös kartat ja tekniset apuvälineet paremmin. Itsestään tummuvat Drivewear-linssit suojaavat tehokkaasti myös häikäisyltä.

Pyöräilijälle: Pyöräilyyn sopivat parhaiten urheilulasit, joissa on vaihdettavat linssit. Linssien väriä voi vaihtaa maaston mukaan, ja kaarevat pitkät linssit suojaavat silmiä viimalta ja hyönteisiltä.

Tenniksen pelaajalle: Tenniksessä lasien on tärkeää pysyä vauhdissa mukana. Takaa toisiinsa kiinnitettävät sangat tai niskaremmi auttavat laseja pysymään paikoillaan. Kaukolinssit toimivat tenniksessä hyvin, sillä niissä reuna-alueiden vääristymiä syntyy vähemmän kuin moniteholinsseissä.