Suomessa Motorolan puhelimet ovat viime vuosina jääneet melko vähälle huomiolle. Ehkä uusimman sukupolven Moto G saa uutta mielenkiinnon heräämän uudelleen.

Moto G on Motorolan suosituin puhelinmalli. Nyt tästä älypuhelimesta on esitelty neljännen sukupolven versio. Uutuus tulee markkinoille kolmena mallia; Moto G Play, Moto G ja Moto G Plus. Moto G Play on malleista edullisin ja se tulee hieman myöhemmin markkinoille pienemmällä akulla varustettuna.

Moto G

Moto G 4 mustaNeljännen sukupolven Moto G on ohuempi kuin edeltäjä. Suoritustehosta huolehtii Qualcomm Snapdragon 8-ytiminen prosessori ja Android-käyttöjärjestelmä. Muistia on joko 16, 32 tai 64 GB. Puhelimessa on 5 MP etukamera ja 13 MP takakamera. Videota voi kuvat HD-tarkkuudella (1080p). Kuviaan voi tarkastella 5,5″ korkearesoluutioiselta näytöltä. Puhelimen 3000 mAh akku riittää sekalaisessa käytössä 24 tunniksi. Laitteen paino on 155g

Moto G Plus

Moto G Plus mustaMoto G Plus tarjoaa pitkälti samat ominaisuudet kuin Moto G. Erona on parempi, 16 MP kameratekniikka sekä lasertarkennus. Plus-mallin ominaisuuksiin lukeutuu myös sormenjälkitunnistin. Sitä ei voi käyttää rikospaikkatutkinnassa, mutta sen avulla saa puhelimen lukituksen avattua kätevästi.

Moto G ja Moto G Plus tulevat markkinoille kesällä. Plus-mallin suositushinta on noin 270 euroa. Perusmalli tulee olemaan hieman halvempi.