Rapeista silakoistaan tunnettu ravintola Salve on jo olennainen osa Helsingin perinteitä. Salve on toiminut samalla paikalla vuodesta 1987 lähtien, aina tähän päivään asti.

Taloyhtiön kieltäydyttyä uusimasta ravintolan vuokrasopimusta on Salve joutunut muuttamaan uusiin tiloihin. Tosin ei kovin kauaksi. Uusi paikka löytyy Hietalahdenaltaan vastakkaiselta puolelta, osoitteesta Hietalahdenranta 5 C.

Uudessa paikassa on hieman enemmän tilaa. Myös keittiö on tilavampi ja entistä toimivampi, joten Salven kuuluisista silakoista pääsee nyt nauttimaan entistä isompi joukko. ”Tilaa tulee hieman lisää, mutta tuttu ilmapiiri säilyy”, lupaa Salven ravintolapäällikkö Antti Riit’aho.

”Samat ikkunateippaukset ja sama seinien väri on säilytetty, kuten myös entinen mittakaava ja koko tilaratkaisuissa. Ravintolasali on saanut upean laivakannen näköisen puulattian”, Antti Riit’aho jatkaa. ”Salven vanha henkilökunta jatkaa ja luonnollisesti ruokalista säilyy ennallaan, joten uskon että ravintolan uniikki tunnelma tulee säilymään entisen veroisena”.

Uutta ravintolassa on Galleria Ortonin kanssa yhteistyössä rakennettu taideseinä, johon tulee esille Salven asiakaskuntaan kuuluneiden edesmenneiden taiteilijoiden, kuten Juhani Harrin, Kain Tapperin, Ukri Merikannon ja Tapani Mikkosen teoksia. Seinällä nähdään myös kantapöydässään edelleen istuvien Jorma Hautalan, Matti Peltokankaan, Olavi Pajulahden ja Tarja Teräsvuoren töitä.

Salve on valittu eri medioiden listauksissa Suomen parhaimpien ravintoloiden joukkoon vuosina 2005, 2006, 2007 ja 2011. Rapeat silakat ovat ravintolan tavaramerkki ja syksyllä 2015 Helsingin Uutiset -lehden lukijat valitsivat ne pääkaupunkiseudun parhaaksi silakka-annokseksi.

Ravintola Salve avaa ovensa uudessa osoitteessa (Hietalahdenranta 5 C) perjantaina 16.9.2016.