Ruotsalainen huippukokki Marcus Samuelsson avaa syksyllä kaksi Kitchen & Table -ravintolaa pääkaupunkiseudulla avautuviin Clarion-hotelleihin.
Kitchen & Table -ravintolat yhdistelevät Manhattanin kansainvälisiä makuja paikallisiin raaka-aineisiin. Ravintoloiden annoksissa tarjotaan New Yorkin monipuolisia makuja pohjoismaisella tyylillä. Jätkäsaaren ravintola avataan Lars Sonckin suunnittelemaan historialliseen L2-makasiiniin ja Aviapoliksen ravintola uuteen hotellirakennukseen.
Etiopialaissyntyinen ja Ruotsissa kasvanut Samuelsson pyörittää New Yorkin Harlemissa Red Rooster -nimistä ravintolaansa. Samuelsson on tunnettu myös useista ruokaohjelmista, ja hän on kokannut useilla presidentti Obaman illallisilla. Samuelssonin ruokafilosofiaan kuuluu yhteisöllinen syöminen ja jakaminen. Kitchen & Table -ravintoloissa keskitytään rentoon nautiskeluun: fine diningin sijaan tarjolla on fun diningia.
Kitchen & Table mukana Flow Festivalilla
Kitchen & Table -ravintoloiden tarjontaa pääsee maistelemaan jo etukäteen elokuussa Flow Festivaalien yhteydessä. Sunnuntaina 14. elokuuta myös Samuelsson on paikalla Suvilahdessa.
Marcus Samuelssonin Flow Festivalia varten suunnittelema menu koostuu kauden raaka-aineista. Tarjolla on neljä annosta, joiden joukossa on myös vegaaninen vaihtoehto:
- Paahdettua manteli-perunasalaattia, ranskankermaa ja mausteista, hiillostettua taimenta
- Harlemin kasvis-chowder luumutomaateilla ja savustetulla parsalla
- Punajuuria anchochili-aiolilla ja hasselpähkinä-omenasalaatilla
- Lexington Avenue -hotdog, karamellisoitua sipulia ja kesäkaalisalaattia
Kitchen & Table -ravintoloita on jo parikymmentä eri puolilla Ruotsia ja Norjaa. Clarion Hotel Helsinki avaa ovensa Jätkäsaaressa 17. lokakuuta ja Clarion Hotel Helsinki Airport Vantaan Aviapoliksessa 22. lokakuuta 2016.