Lokakuusta lähtien on mahdollisuus upota yhä syvemmälle virtuaalitodellisuuden syövereihin, kun Sony tuo markkinoille PS4-konsolille suunnitellut Playstation VR -virtuaalitodellisuuslasit.

Lokakuussa pitäisi olla valmiina myös virtuaalilaiseille suunniteltuja pelejä. Kehitteillä on jo yli 160 peliä, joista yli 50 odotetaan saapuvan vuoden 2016 loppuun mennessä. Uutuuksien joukossa tulee olemaan ainakin seuraavat VR-laseille suunnitellut julkaisut; Eagle Flight (Ubisoft), EVE: Valkyrie (CCP Games), Headmaster (Frame Interactive), Rez Infinite (Enhance Games), Wayward Sky (Uber Entertainment), RIGS: Mechanized Combat League, Tumble VR, Until Dawn: Rush of Blood ja PlayStation®VR WORLDS (SCE WWS). Lisäksi työn alla on uusi Star Wars Battlefront (Electronic Arts Inc.) -peli, joka julkaistaan vain PS VR:lle.

Virtuaalilaseja voi hyödyntää muutenkin kuin vain pelien parissa. Niillä voi nauttia myös muusta viihteestä jopa 5 metriä leveää näyttöä vastaavalta virtuaaliruudulta. Cinematic-tilassa voi pelata PS4-pelejä ja katsoa videoita, minkä lisäksi monet Share Play ja Live from PlayStation -sisällöt ovat saatavilla virtuaaliruudulla. VR -käyttäjät voivat katsella myös 360° kameran taltioimia kuvia PS4 Media Player -sovelluksen avulla.

Playstation VR -lasit tulevat myyntiin Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa samaan aikaan. Lasien suositushinta on 399 euroa.