Huolestuttavia uutisia Suomesta. RFSU:n teettämän Kondomittari 2016 -tutkimuksen mukaan vain alle puolet suomalaisista on tyytyväisiä seksielämäänsä.

Emme ole kuitenkaan ongelman kanssa yksin. Myös muut pohjoismaalaiset kärsivät samasta vaivasta. Tyytymättömimpiä ovat ruotsalaiset ja norjalaiset, joista vain 44 prosenttia on täysin tai melko tyytyväisiä seksielämäänsä. Suomessa ollaan onneksi vähän paremmissa asennoissa. Suomessa vastaava luku on 46 prosenttia.

Yleisin tyytymättömyyden syy on helppo arvata; seksiä on liian harvoin. Huimat 70 prosenttia suomalaisista on tyytymättömiä seksiin määrään. Myös sopivan kumppanin puuttuminen aiheuttaa vastaajissa tyytymättömyyttä (40 prosenttia). Lisäksi joka viides suomalaisnainen kertoo, että tyytymättömyyden taustalla on orgasmin saamisen vaikeus. Jopa 60 prosenttia suomalaisnaisista on joskus teeskennellyt orgasmia, ja yli kymmenesosa tekee niin joka kerta.

Kondomittari-tutkimus selvitti myös kondomin käyttöä. Suomessa kondomia käytetään Pohjoismaista ahkerimmin. Silti meilläkin vain 29 prosenttia, eli reilu neljännes valitsee kondomin suojakseen seksissä. Eniten kondomia käyttävät nuoret aikuiset. Suomalaisista 21–35-vuotiaista 39 prosenttia käyttää yleensä kondomia seksin aikana, mutta vain noin puolet nuorista aikuisista kertoi käyttäneensä kondomia harrastaessaan seksiä viimeksi uuden kumppanin kanssa.

Muissa Pohjoismaissa kondomin käyttö on vieläkin vähäisempää. Ruotsissa kondomia kertoo käyttävänsä vain 23 prosenttia vastaajista. Tanskassa vastaava luku on 21. Norjalaiset puolestaan käyttävät kondomia vähiten, siellä luku on vain 20 prosenttia.