Reaktiivinen otsavalo säätää valotehoa automaattisesti

Syksyllä pimeys tulee yhä aikaisemmin mutta sen ei tarvitse merkitä ulkoharrastusten loppumista. Tehokkaan otsavalon avulla voi liikkua sielläkin missä katuvalot eivät ole kunnossa.

Petzlin uusi Reactik + on reaktiivinen otsavalaisin. Käyttäjän ei tarvitse itse säätää valotehoa vaan otsalamppu hoitaa sen itsenäisesti. Laite tarkkailee ympäristön valoa ja säätää valokeilaa tarpeen mukaan aina tilanteeseen sopivaksi. Toki käyttäjä voi halutessaan myös itse säätää valotehoa, jos haluaa juosta pitkät päällä koko ajan.

Reactik + sisältää myös Bluetooth‑yhteyden. Verkosta ladattavalla MyPetzl Light ‑sovelluksella voit hallita otsavalon toimintoja myös älypuhelimen avulla. Puhelimesta pystyy sekä säätämään kirkkautta ja paloaikaa sekä valitsemaan valaisuprofiilin aktiviteetin mukaan.

Puhelimesta näkee reaaliajassa, kuinka paljon valaisimessa on paloaikaa jäljellä. Käyttäjän ei siis tarvitse pelätä sitä, että jäisi yhtäkkiä pimeyteen keskellä luontoa. Paloajan voi asettaa etukäteen esimerkiksi juoksu- tai hiihtoreitin keston mukaiseksi. Sovelluksessa on valmiina profiileja, kuten vaellukseen ja polkujuoksuun sopivat valaisutilat. Niiden lisäksi käyttäjä voi itse luoda profiileja omiin tarpeisiin sopivaksi.

Roiskevedeltä suojatun laitteen paino on vain 115 grammaa. Ladattava valaisin tuottaa 300 lumenin valovirran 110 m valon kantamalla. Litium-ioni-akun lataaminen onnistuu esimerkiksi puhelimen laturilla.

Petzl Reactik + -otsavalon suositushinta on 129,95 euroa ja sitä myyvät urheiluliikkeet sekä tavaratalot.