Tässä ruokaisa salaatti, joka varmasti pitää nälän poissa hetken aikaa. Isompana annoksena täyttää vatsan mutta sopii hyvin myös illanistujaisiin tai juhlien noutopöytään. Vaikka työvaiheita on muutama, niin silti tämä pesto-pasta-kanasalaatti on todella helppo ja kohtuullisen nopea valmistaa, ja sen voi tehdä jo etukäteen.
Pesto-Pasta-Kanasalaatti (4 annosta)
- 300 g broilerin sisäfileitä
- 200 g pastaa (kuviopasta)
- 150 g vihreää pestoa
- Salaatinlehtiä (esim. Cosmopolitan-salaatti)
- 1 kurkku
- 1 paprika
- 1 pieni punasipuli
Aloita keittämällä pasta. Tähän salaattiin sopii hyvin kuviopasta. Pelkät makaronit toimivat myös, mutta salaatti on helpompi syödä jos käyttää isompaa kuviopastaa, kuten gnocchi. Samalla kun pasta kiehuu, voit paistaa broilerin sisäfileet. Kana saa olla kypsää, mutta älä pidä liian pitkään pannulla, jotta ei pääse kuivumaan.
Kun pasta on valmista, kaada vesi pois ja jätä se jäähtymään. Pilko paistetut broilerin sisäfileet noin peukalon pään kokoisiksi paloiksi. Varo kuitenkin ettei peukalon paloja päädy salaatin joukkoon.
Sillä aikaa kun pasta ja kanat saavat jäähtyä hetken, voit pilkkoa kurkun, paprikan ja salaatin. Palat saavat olla aika isoja, noin pastan kokoisia. Sipulia voit käyttää maun mukaan. Se kannattaa kuitenkin viipaloida hyvin ohuiksi siivuiksi. Salaatin seassa ohuita sipulinviipaleita ei edes huomaa, mutta ne tuovat mukavasti makua. Jos salaattia tarjoilee vieraille, ehkä turvallisinta jättää sipuli kokonaan pois.
Sekoita salaattiainekset, pasta ja kanat isossa kulhossa, ja lisää pesto. Laita salaatti vielä jääkaappiin jäähtymään ja odottamaan tarjoilua. Samalla peston maku ehtii tarttua salaattiin. Tämän ruokaisan salaatin seuraksi sopii hyvin tuore leipä.