Aevi on aivan uusi ruotsalainen kellobrändi. Yritys pyrkii erottumaan markkinoilla suunnittelemalla kohtuuhintaisia laatukelloja, joissa yhdistyvät pohjoismainen design, korkealaatuiset valmistusmateriaalit, ja sveitsiläinen kellotekniikka.

Aevin ensimmäinen kellomallisto tuli markkinoille tänä syksynä. Mallistossa on kolme kelloa; Venezia, Navy ja Luna. Kaikki kolme kelloa jakavat saman perusilmeen ja ominaisuudet. Venezia-mallissa on ruusukultaisen värinen kuori ja nahkaranneke, kun taas Navy ja Luna –malleissa on teräksenvärinen kuori ja teräsranneke. Navy-mallin erottaa laivastonsinisestä kellotaulusta. Muissa malleissa kellotaulu on valkoinen.

Ainakin kellojen ulkonäkö näyttää tyylikkäältä. Design on minimalistinen ja hyvin pelkistetty. Kaikki ylimääräinen on jätetty pois. Kellotaulussa ei ole kuin Aevi Stockholm –logo sekä tunti- ja minuuttimerkinnät. Kellon kyljessä on yksi vetonuppi, josta asetetaan oikea aika. Muita toimintoja ei kellossa ole.

Kellotaulu on kohtuullisen iso, halkaisijaltaan 40mm. Kellotaulu on siis mallista riippuen joko valkoinen tai laivastonsininen. Isojen tunti- ja minuuttiviisareiden ansiosta kellonaika on selkeästi luettavissa. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu kuori on hyvin ohut, vain 8mm paksu. Kello näyttää ja tuntuu myös ranteessa mukavan kevyeltä. Kellotaulun peittää naarmuuntumaton safiirilasi, ja luotettavan toiminnan takaa sveitsiläisen Rondan valmistama kvartsikoneisto.

Aevin kellot on suunniteltu unisex-malleiksi, eli sopimaan sekä miehen että naisen ranteeseen. Pelkistyn ulkoasun johdosta kello sopii myös naiselle, mutta ehkä isohko kellotaulu miellyttää enemmän miehiä.

Saimme kokeiluun Aevi Venezia-mallin. Se on Aevin kellomalliston näyttävin yksilö, ja sopii pelkistetyn tyylikkään ulkonäökönsä ansiosta erityisen hyvin pukukelloksi. Kellossa ei ole päivyriä, mitä vähän jäi kaipaamaan. Vaikka Aevi Venezia toimii hyvin myös käyttökellona, sopii se ehkä vielä paremmin näyttäväksi pukukelloksi tyylikkään ulkonäkönsä ansiosta. Venezia on myös kohtuullisen hintainen, joten sen voi hyvin hankkia toiseksi tai kolmanneksi kelloksi. Venezia-kellon hinta Aevin verkkokaupan kautta tilattaessa on 149 euroa.

Venezia -kellossa on vakiona nahkaranneke. Nahkaranneke tuntuu aluksi jäykältä mutta pehmenee käytössä. Ranneke on vaihdettavissa, ja sen voi vaihtaa myös itse. Aevi-kelloihin on saatavissa erivärisiä nahkarannekkeita (39eur) tai teräsranneke (29eur).