Itävaltalainen Tractive on kehittänyt paikannusratkaisun, jonka avulla omistaja voi seurata lemmikin liikkeitä.

Koiran tai kissan kaulapantaan laitetaan pieni paikannuslaite. Omistaja voi sitten Tractive GPS-palvelun avulla seurata lemmikin liikkeitä jatkuvasti joko Tractive.com -verkkosivun tai älypuhelinsovelluksen avulla, joka on saatavissa iOs, Android ja Windows Phone -laitteille.

Voit asettaa ohjelmaa myös virtuaaliset rajat. Jos lemmikki lähtee omille teilleen ja ylittää asettamasi rajat, saat ilmoituksen puhelimeen. Live-seurannan lisäksi voit tarkistaa lemmikin liikkeet viimeisen 24 tunnin aikana.

Kaulapantaan kiinnitettävässä laitteessa on LED-valo, jonka omistaja voi aktivoida puhelinsovelluksen avulla. Tämä helpottaa lemmikin löytymistä pimeässä, ja tuo lisäturvaa jos haukku karkaa juoksentelemaan läheiselle maantielle.

Paikannus perustuu esineiden internetin (IoT, Internet of Things) teknologiaan. Maailmanlaajuisen palvelun varmistamiseksi Tractive GPS -ratkaisussa käytetään Orange Business Servicesin IoT-palvelua ja siihen liittyviä sim-kortteja, jotka toimivat ympäri maailmaa eli hauvelin liikkeitä voi seurata missäpäin maailmaa tahansa.

Vuonna 2012 perustetulla yrityksellä on asiakkaita jo yli 80 maassa.