Sony julkisti PlayStationista uuden, entistä tehokkaampan version. PlayStation 4 Pro tarjoaa yli kaksikertaisen grafiikkatehon PS4-malliin verrattuna, mikä mahdollistaa 4K-tarkkuudella toimivat pelit ensimmäisenä pelikonsolina maailmassa. PlayStation 4 Pro tukee myös laajempaa väriavaruutta ja dynamiikkaa HDR-teknologian avulla.

Uuden PS4 Pron design noudattaa edellisten mallien muotoilua. Laitteen takana on ylimääräinen USB portti, johon voidaan kytkeä ylimääräisiä laitteita, kuten PlayStation VR-virtuaalitodellisuusjärjestelmä. PS4 Pron 1 Tt:n tallennustilan ansiosta sille mahtuu enemmän pelejä, ladattavaa lisäsisältöä ja pelivideoita. Jokainen nyt myynnissä oleva ja myyntiin tuleva PS4-peli toimii kaikilla PS4-konsoleilla, mutta PS4 Pro:lla niistä saa enemmän irti.

FullHD-television omistajille PS4 Pro tarjoaa kaikki PS4-pelit 1080p-tarkkuudella, ja korkeamman sekä tasaisemman ruudunpäivitysnopeuden sitä tukeviin peleihin. Kaikki PS4-konsolit, mukaan lukien PS4 Pro, tulevat tukemaan HDR-teknologiaa, joka tuo kuvan värit paremmin esiin ja luo siihen vaikuttavamman kontrastin. PS4 Pro tukee myös 4K-suoratoistoa Netflixin ja YouTuben kautta.

PS4 Pro julkaistaan Euroopassa 10.11.2016. Sen suositushinta on 429 euroa. PS4 Pron lisäksi Sony julkisti solakamman, kevyemmän ja energiatehokkaamman mallin tavallisesta PS4:stä, joka saapuu Eurooppaan 16.9.2016. Sen hinta on noin 300 euroa.