Hyvin suunnitellulla ja toimivalla valaistuksella voi olla iso vaikutus viihtyvyyteen ja hyvinvointiin työpaikalla. Älykkäällä ja mukautuvalla valaistuksella voidaan vaikuttaa sekä jaksamiseen ja työhyvinvointiin.

Helvar Oy:n markkinointijohtaja Lars Hellströmin mukaan valaistuksen suunnittelussa mennäänkin nykyään kohti älykkäitä kokonaisratkaisuja. ”LED-teknologia ja valonohjaus ovat avanneet aivan uudenlaisia tapoja hyödyntää valaistusta ja saada aikaan merkittävää energiansäästöä.”

”Hyvin suunnitelulla valaistusratkaisulla voi tutkimustenkin mukaan saada aikaan useiden prosenttien nousun työn tuottavuudessa: kun työympäristössä on hyvä ja laadukas valaistus, ihmiset viihtyvät, jaksavat ja saavat enemmän aikaan, kertoo Helvarin tuotteistosta vastaava johtaja Henri Juslén.

Älykkäällä valaistuksenohjauksella voidaan säästää energiakuluissa, kun valaistus ei ole turhaan päällä. Helvarin oman toimiston valot Espoon Keilaniemessä ovat säädettävissä työpisteittäin ja neuvotteluhuoneissa on läsnäolotunnistimet eli valot sammuvat, kun tilassa ei ole ketään. Valaistusratkaisu on myös helppo mukauttaa, mikäli tilojen käyttötarve muuttuu. Jokainen valaisin on oma älykäs yksikkönsä, joka voidaan tarvittaessa ohjata erikseen.