Aston Martin on viritellyt kärkimalliaan vielä hiukan terävämmäksi ja julkaissut siitä S-version. Aston Martin Vanquish S -mallissa on paranneltu aerodynamiikka, sporttisempi alusta ja tehokkaampi moottori kuin vakiomallissa.

Auton vapaastihengittävä, 6.0-litrainen V12 tuottaa tehoa 600 hevosvoimaa ja vääntöä 630 Newtonia. Koneen myös kehutaan olevan kierrosherkempi uuden, vapaammin virtaavan ilmanoton ansiosta. Moottorin parina on 8-nopeuksinen Touchtronic III -vaihteisto, joka tarjoaa entistä nopeammat vaihdot, mutta samalla hienostuneemman käytöksen rauhallisessa ajossa. Kiihdytys satasen vauhtiin pitäisi onnistua 3,5 sekunnissa. Auton yhdistetty kulutus on 13,1 l/100km, mikä kuulostaa aika optimistiselta.

aston-martin-vanquish-s_02

Ulkoisesti S-version voi tunnistaa uudesta aerodynamiikkapaketista, johon kuuluvat hiilikuituiset etuspoileri ja takadiffuusori. Muotoilulla pyritään minimoimaan keulan noste kovissa nopeuksissa ilman ylimääräistä ilmanvastusta. Lisävarustelistalta voivat halukkaat poimia lisää hiilikuituosia ulkokuorta koristamaan. Sport-putkisto neljällä ulostulolla kuuluu vakiovarusteluun.

Vanquish S on saatavissa Coupe and Volante-avomallina. Auton myyntihinta Briteissä on £199,950 ja Saksassa €262,950. Siihen sitten päälle vielä autovero, jos laitteen haluaa saada Suomen kilpiin.

aston-martin-vanquish-s_03