Ruotsin poliisi ottaa ensimmäisenä viranomaisena käyttöön Volvon uuden V90-mallin. Auto saavutti parhaimmat pisteet Ruotsin poliisin vaativissa ajotesteissä.

Ruotsin poliisi arvioi autoja viiden testin avulla; jarrutesti, pujottelu esteradalla, väistökoe jarruttaen ja jarruttamatta sekä hälytysajo. Ajo-ominaisuuksien lisäksi autoja arvioidaan myös työpaikkana. Auton täytyy olla myös mukava, tilava ja hyvä käyttöergonomialtaan. Volvo sai arvosanan 9,2, mikä on paras tulos poliisin testaamista autoista.

Poliisikäytössä auto joutuu kovemmalle koetukselle kuin tavallisessa arkiajossa. Sen johdosta Volvo on päivittänyt poliisimallin jarrut ja alustan sopimaan paremmin myös nopeaan ajoon. Myös auton koria on jäykistetty entisestään. Auton muutostyöt kestävät suunnilleen viikon verran kun Volvon Torslandan tehtaalla siviilimallista muokataan erikoisvarusteltu poliisiauto.

Volvo on aika tuttu näky Ruotsin poliisin käytössä. Ensimmäiset poliisi-Volvot nähtiin jo vuonna 1929. Myös sellaiset klassikkomallit kuin Volvo Amazon ja 144 ovat palvelleet Ruotsin poliisissa. Viimeisimpänä ovat käytössä olleet V70 ja XC70.