Yhdysvaltojen presidentin virkakoneena toimiva Boieng VC-25A, joka tuntee nimen Air Force One silloin kun presidentti on kyydissä, alkaa pikkuhiljaa olla eläkeiässä. Boeing 747-200-lentokoneen sotilasversioon perustuva malli on kuljettanut USA:n presidenttejä ja vuodesta 1990 lähtien.

Vanha tuttu Air Force One on nähty lukemattomia kertoja niin uutisjuttujen yhteydessä kuin myös elokuvissa. Nyt tällä legendaariselle koneelle suunnitellaan korvaajaa. Uusi virkakone on myös 747, mutta sen uudempi ja kehittyneempi versio. Uuden virkakoneen lähtökohdaksi on valittu leveärunkoinen, 4-moottorinen matkustajakone Boeing 747-8.

Uusi kone on viisi metriä pidempi (kokonaispituus 75 m) ja sen siipien kärkiväli on 10 metriä leveämpi. Uutuus on myös taloudellisempi, nopeampi ja tarjoaa pidemmän lentomatkan. Uusi Air Force One voi lentää yhdellä tankkauksella lähes 14 000 kilometriä, eli 1800 kilometriä kauemmas kuin nykyinen kone. Ja tottakai kone pitää pystyä tankkaamaan ilmassa, jos tulee paha tilanne.