Vuonna 1969 syntyi kaksi merkittävää teknistä keksintöä; Range Rover ja Zenith El Primero

Englannissa, Roverin autotehtaalla, Charles Spencer Kingin johtama työryhmä päätti yhdistää Land Roverin maasto-ominaisuudet ja henkilöauton mukavuuden. Työnimellä ”Velar” -tunnettu kehitysprojekti synnytti SUV-mallien esikuvan, joka sai lopulta nimekseen Range Rover.

Samana vuonna Sveitsissä, Zenith esitteli ensimmäisen täysin toimivan prototyypin automaattikoneistolla varustetusta kronografista, joka sai nimen El Primero. Se oli aikanaan kaikkien aikojen tarkimmalla ajanottokoneistolla varustettu rannekello. Kellolla pystyi ottamaan aikaa sekunnin kymmenesosan tarkkuudella.

Juhlistaakseen näiden kahden teknisen innovaation yhteistä taivalta, yritykset ovat esitelleet Zenith El Primero Range Rover -kellomallin. 42-millisen, aluimiinista valmistetun kellon ulkonäön viimeistelee naarmuuntumaton, tummanharmaa keraaminen pinta. Takakannen lasin läpi voi ihastella El Primero -koneiston toimintaa.

Kellon mustan kumirannekkeen keskellä on norsunluunväristä nahkaa ja rannekkeen lukko on valmistettu hiilikuitupäällysteisestä titaanista. Kello on pakattu Range Roverin logolla koristeltuun puiseen laatikkoon, joka on valmistettu samasta korkeakiiltoiseksi lakatusta puusta, jota käytetään myös Range Roverin matkustamon koristeosissa. Laatikko aukeaa Range Roverin tyyliin sopivalla painikkeella, ja kuten myös Range Rover, laatikon sisus on nahkaverhoiltu.