Halloweenia voi viettää myös hyvän leffan parissa. Poimimme kymmenen enemmän tai vähemmän jännittävää Halloweenin-elokuvaa, joista joista osa sopii myös koko perheen viihteeksi.

Beetlejuice (1988)

Vastamenehtynyt pariskunta Adam ja Barbara eivät voi sietää sitä että uusi perhe muuttaa heidän kotiinsa. Heidän omat pelotteluyrityksensä eivät tuota tulosta, joten he kutsuvat Beetlejuicen apuun.

Casper (1995)

Paranormaaleihin ilmiöihin erikoistunut tutkija tutustuu tyttärensä kanssa autiotaloon, jossa asustaa kolme ikävää kummitusta, sekä yksi kiltti.

The Curse of the Were-Rabbit (2005)

Wallace ja Gromit yrittävät selvittää kuka tai mikä uhkaa heidän puutarhaansa ja vuosittaisen vihanneskasvatuskilpailun voittoa.

Shrek (2001)

Erakkomainen Shrek houkutellaan pelastusretkelle, jonka tavoitteena on saada pelastettua Prinsessa Fionan lohikäärmeen linnasta. Tehtävän vastineeksi ilkeä lordi lupaa palauttaa Shrekille hänen rakkaan suonsa, jonka satuhahmot ovat väliaikaisesti ylikansoittaneet.

Shrek on hauska ja hyväntuulinen animaatioseikkailu, jonka vitsit uppoavat paremmin aikuisille, mutta elokuva sopii koko perheelle.

Ghostbusters (1984)

Kohdattuaan aaveen henkilökohtaisesti, päättää kolme yliopiston tutkijaa ryhtyä yksityisyrittäjiksi erikoistuen kummitusten metsästykseen.

Sleepy Hollow (1999)

Konstaapeli Ichabod Crane (Johnny Depp) lähetetään Sleepy Hollow’n kylään tutkimaan outoja kuolemantapauksia, joissa uhrien pää on leikattu irti. Ichabod Crane ei usko yliluonnolliseen selitykseen vaan perustaa tutkimuksensa tosiseikoille, kunnes itse kohtaa Päättömän Ratsumiehen.

 

The Nightmare Before Christmas (1993)

Halloween kaupungin kuningas, Jack Skellington, haluaisi tuoda joulutunnelmaa omaan kotikaupunkiinsa, mutta tehtävä osoittautuu hieman haastavaksi.

Halloween (1978)

Alkuperäinen Halloween vuodelta 1978 on edelleen yksi pelottavimmista kauhuelokuvista. Kun Michael Myers karkaa mielisairaalasta ja saapuu kotikaupunkiinsa sopivasti Halloween iltana, ei kukaan ole turvassa.

Sinister 2 (2015)

Nuori äiti muuttaa kahden poikansa kanssa vanhaan maalaistaloon, jolla on ikävä menneisyys.

The Conjuring (2013)

Aina kun leffan kerrotaan perustuvan tositapahtumiin, alkaa se kuulostaa vielä pelottavammalta. Kirottu-elokuvassa paranormaalitutkijat Ed ja Lorraine Warren selvittävät mikä tumma voima pitää perhettä otteessaan.