Kesällä pitää nauttia lämpimistä keleistä ja valoisista illoista ulkona, mutta sadesäällä saa rentoutua hyvän leffan parissa. Tässä 15 leffaa, jotka sopivat hyvin kesäviihteeksi.

Into the Blue (2005)

Mikä saisi kesämielelle paremmin kuin hyväkuntoiset ja -kroppaiset Sam (Jessica Alba) ja Jared (Paul Walker) sukeltelemassa aarteita Bahaman sinisen kirkkaissa vesissä. Tosin huonona puolena voi olla pahanlaatuinen matkakuume.

Hot Shots (1991)

Top Gun ja monet muut klassikkoleffat joutuvat parodioinnin kohteeksi Charlie Sheenin tähdittämässä komediassa.

Taxi (1998)

Alkuperäinen ranskalainen Taxi-elokuva tarjoaa sopivan kesäistä ja hyväntuulista kaahailua.

Jaws (1975)

Hiekkaranta ja meri kuulostavat täydelliseltä yhdistelmältä hellepäivänä, ilman meressä uiskentelevaa syömäkonetta. Tappajahai-leffassa on hyvin kesäinen fiilis, mutta ei kannata katsoa ennen uimaretkeä.

Kelly’s Heroes (1970)

Toisen Maailmansodan lähestyessä loppuaan joukko amerikkalaisia sotilaita lähtee retkelle vihollislinjojen taakse hankkimaan hieman omaa sotasaalista. Pääosissa Clint Eastwood, Telly Savalas ja Donald Sutherland.

Back to the Future (1985)

Marty McFly (Michael J. Fox) matkaa menneisyyteen aikakoneeksi muutetulla DeLoreanilla. Sopivan viihdyttävää scifiä kesään.

Independence Day (1996)

Independence Day ei ehkä ollut sisällöltään kovin loistava, mutta sopivan viihdyttävää katseltavaa kesäiltaan. Ja olivathan leffan erikoistehosteet aikanaan uusinta uutta.

Smokey and the Bandit (1977)

Sheriffi Buford T. Justice a.k.a Smokey (Jackie Gleason) jahtaa Banditin (Burt Reynolds) mustaa Trans Amia. Eihän tässä elokuvassa oikeastaan mitään pointtia ole, mutta tarvitseeko aina ollakaan.

Battle of Britain (1969)

Brittien RAF ja Saksan Luftwaffe taistelevat ilmatilan herruudesta Toisessa maailmansodassa.

The Good, the Bad and the Ugly (1966)

Sergio Leonen elokuva Yhdysvaltain sisällissodan aikana kultakätköä etsivistä miehistä ei ole ainoastaan yksi parhaista lännenelokuvista, vaan on yksi kaikkien aikojen parhaista elokuvista. Elokuvan pääosissa ovat Clint Eastwood, Eli Wallach ja Lee Van Cleef.

Forest Gump (1994)

Tom Hanksin tähdittämä Forest Gump on koskettava, mutta hyväntuulinen kuvaus välillä hieman yksinkertaisesta mutta moneen ehtivästä miehestä.

Sting (1973)

Miten huijata rikollispomolta suuri summa rahaa jäämättä kiinni? Sting eli Puhallus on komediallinen rikoselokuva, jossa on yksi kaikkien aikojen parhaista juonista. Pääosissa Robert Redford, Paul Newman ja Robert Shaw.

The Cannonball Run (1981)

Kuka ajaa nopeimmin Amerikan mantereen läpi, ja millä menopelillä. Tähän kaahailuleffaan saatiin mukaan melkoinen tähtikaarti, mm. Dean Martin, Sammy Davis Jr., Burt Reynolds, Dom DeLuise, Farrah Fawcett, Jackie Chan, Peter Fonda…

Lawrence of Arabia (1962)

T.E. Lawrencen tositarinaan pohjautuva elokuva kertoo turkkilaisia vastaan käydystä taistelusta Lähi-Idässä Ensimmäisen Maailmansodan aikana. Pääosissa Peter O’Toole, Alec Guinness ja Anthony Quinn.

Basic Instinct (1992)

Michael Douglasin ja Sharon Stonen eroottisesti latautunut ”kissa ja hiiri” leikki sopii hyvin katsottavaksi vähän myöhäisempään iltaan.