Audi on esitellyt täysin uuden Audi A7 Sportbackin, jonka uudistus noudattaa Audille tuttua linjaa. Auton perusilme on säilytetty, mutta yksityiskohdiltaan auto eroaa edeltäjästä. Parhaiten uutuuden tunnistaa ajovaloista sekä perän pitkästä valolistasta.

Vaikka ulkokuori näyttää tutulta, on autossa paljon uutta. Etu- ja taka-akselit on kehitetty monilta osin täysin uusiksi. Valittavana on neljä jousitusvaihtoehtoa: perinteinen teräsjousitus, 10 mm matalampi urheilullinen sport-jousitus, elektronisesti ohjattu jousitus sekä itsesäätyvä ilmajousitus. Autoon on saatavissa myös nelipyöräohjaus. Ohjauksen välityssuhde vaihtelee nopeuden mukaan. Takapyörät kääntyvät alhaisilla nopeuksilla etupyöristä vastakkaiseen suuntaan, jonka seurauksena auto on ketterämpi käsitellä esimerkiksi kaupunkiliikenteessä. Suuremmilla, yli 60 km/h, nopeuksilla takapyörät kääntyvät etupyörien kanssa samaan suuntaan, mikä parantaa ajodynamiikkaa sekä auton vakautta ja helpottaa kaistanvaihtoa.

Lisävarusteena saatava Sport differential -takatasauspyörästö parantaa käsiteltävyyttä entisestään. Se jakaa vääntömomentin takapyörien välillä täydentäen quattro-nelivetoa. Sport differential -takatasauspyörästö, nelipyöräohjaus, säädettävä iskunvaimennus ja mukautuva ilmajousitus ovat kaikki integroitu sähköiseen ECP-alustanhallintaan. Kuljettaja voi käyttää Audi drive select -järjestelmää aktivoidakseen eri ajoprofiileja, joissa on aiempaan malliin verrattuna huomattavasti enemmän eroa mukavuudessa ja urheilullisuudessa.

Uusi Audi A7 Sportback saapuu markkinoille 3.0 V6 TFSI -bensiinimoottorilla, jonka mallinimi on jatkossa Audi A7 55 TFSI. V6 TFSI -bensiinimoottori tuottaa 250 kW (340 hv) tehoa ja 500 Nm vääntöä. Kiihdytys satasen vauhtiin onnistuu 5,3 sekunnissa. Audi A7 55 TFSI:n yhdistetty polttoaineenkulutus on 6,8 l/100 km ja CO2-päästöt ovat 154 g/km. Myöhemmin tarjonta täydentyy kuusi- ja neljäsylinterisillä bensiini- ja dieselmoottoreilla.

Kaikki Audi A7 Sportbackissa käytetyt moottorivaihtoehdot on saatavana uudella kevythybridijärjestelmällä (MHEV), joka lisää mukavuutta ja tehokkuutta. V6-moottoreiden kanssa käytetään 48 voltin sähköjärjestelmää. Hihnalla toimiva laturin ja startin yhdistelmä (BAS) lataa litium-ioniakkua jopa 12 kW:n teholla jarrutuksen yhteydessä. 55–160 kilometrin tuntinopeudessa A7 Sportback voi rullata vapaalla moottori sammutettuna, kun MHEV-järjestelmä huolehtii sähköjärjestelmästä.

Uusi Audi A7 Sportback saapuu Suomen keväällä 2018. Hintatiedot vauhvistetaan lähempänä lanseerausta.