Uusi, kolmannen sukupolven Ford Fiesta ST on kaikkien aikojen ensimmäinen kolmisylinterisellä moottorilla varustettu Ford Performance -malli.

Vaikka konepellin alla on vain kolmipyttyinen voimanlähde, ei suorituskyvystä tarvitse silti luopua. 1.5-litrainen EcoBoost-bensaturbo tarjoaa tehoa mukavat 200 hevosvoimaa ja vääntöä 290 Newtonia. Auto kiihtyy satasen vauhtiin noin 6,7 sekunnissa. Moottorissa on sylinterin lepuutusjärjestelmä, jonka Ford on ensimmäisenä lisännyt kolmisylinterisen moottoriin. Järjestelmän ansiosta CO2-päästöjen ennakoidaan olevan vain 114 g/km.

Fiesta ST tarjoaa kolme eri ajotilaa; Normal, Sport tai Track. Valinta vaikuttaa mm. moottorin, ohjauksen ja ajonvakautuksen asetuksiin sekä aktiiviseen äänijärjestelmään. Kolmisylinterisestä ei ehkä irtoa kovin sporttiset soundit luonnostaan, joten Ford on päättänyt hieman elävöittää auton äänimaailmaa elektronisen äänenparannusjärjestelmän (Electronic Sound Enhancement, ESE) ja aktiivisen pakoääniventtiiliin (active exhaust noise control valve) avulla.

Ford Fiesta ST on tulee markkinoille 2018 alkupuolella kolmi- ja viisiovisena.