Uusi Porsche 911 Carrera T noudattelee alkuperäisen, vuoden 1968 Porsche 911 T ‑mallin puristisia ihanteita tarjoten ne ajamisen kannalta tärkeimmät ominaisuudet; entistä kevyempi paino, manuaalivaihteiston lyhyemmät välityssuhteet, PASM-urheilualusta ja tasauspyörästön mekaaninen lukko. Myös takapyöräohjaus on saatavissa lisävarusteena, toisin kuin 911 Carreraan.

911 Carrera T:n kaikissa yksityiskohdissa on tähdätty optimaaliseen urheilullisuuteen ja keveyteen. Takalasi ja takasivuikkunat ovat erikoiskevyttä lasia ja ovissa on avauslenkit perinteisten kahvojen sijasta. Äänenvaimennus on karsittu minimiin. Takaistuimia ei ole, tosin ne ovat saatavissa lisävarusteena. Halutessaan voi jättää myös Porsche Communication Management (PCM) ‑tietoviihdejärjestelmän pois. Näiden toimenpiteiden ansiosta uutuusmallin omamassa on vain 1425 kiloa, 20 kiloa vähemmän kuin vastaavasti varustellussa 911 Carrerassa.

Auton kaksoisahdettu, kuusisylinterinen ja 3.0-litrainen bokserimoottori tuottaa tehoa 370 hv (272 kW) ja vääntää 450 Newtonmetriä. Manuaalivaihteiston lyhyempien välityssuhteiden ja mekaanisen tasauspyörästön lukon ansiosta 911 Carrera T ampuu nollasta satasen vauhtiin 4,5 sekunnissa, sekunnin kymmenyksen nopeammin kuin 911 Carrera Coupe. Lisävarusteena on saatavissa myös Porsche Doppelkupplung (PDK) ‑vaihteisto, jolla vastaava kiihdytys onnistuu vielä nopeammin, vain 4,2 sekunnissa. Huippunopeus on yli 290 km/h molemmilla vaihteistoilla.

Urheilullisuus näkyy myös matkustamossa. Mustien urheiluistuinten keskiosa on verhoiltu Sport-Tex-kankaalla ja pääntukiin on kirjailtu 911 -logo. Kuljettajan istuin on sähköisesti säädettävissä neljään suuntaan. Uuteen Carrera T ‑malliin on nyt myös mahdollista saada ensimmäistä kertaa täyskuppi-istuimet. Nahkaverhoillussa GT-urheiluohjauspyörässä on vakiona ajotilan valintakytkin. Lyhennetty vaihdevipu, jossa on punainen vaihdekaavio, on 911 Carrera T:n ainutlaatuinen ominaisuus. Kojelaudan ja ovien koristepaneelit ja ovien avauslenkit ovat mustat.

Uutuutena on T-sisäverhoilupaketti, joka luo auton sisälle vieläkin sporttisemman tunnelman Racing Yellow-, Guards Red- ja GT Silver ‑kontrastisävyillä. Ne korostavat visuaalisesti monia ohjaamon yksityiskohtia, kuten turvavöitä, pääntukien 911-logoja, ovien avauslenkkejä ja Sport-Tex-istuinten keskiosia.

Porsche 911 Carrera T:n myynti alkaa tammikuussa 2018. Suomessa mallin hinnat alkavat PDK-kaksoiskytkinvaihteistolla 173 546,32 eurosta ja manuaalivaihteistolla 176 942,57 eurosta. 911 Carrera T:n yhdistetty polttoaineenkulutus on 8,5–9,5 l/100 km ja CO2-päästöt 195–215 g/km.