Aina ei tarvitse suorituskykyisen auton olla ylihintainen. Tästä toimii hyvänä esimerkkinä uusi Volkswagen Polo GTI. Auton 2.0 TSI -bensakone tarjoaa tehoa 147 kW (200 hv) ja vääntöä 320 Nm. Näillä eväillä Polo GTI kiihtyy 0–100 km/h 6,7 sekunnissa. Suorituskykyä tuntuu siis riittävän. Tähän suhteutettuna auton lähtöhinta, 28 000 euroa kuulostaa kohtuulliselta.

Tehokkaassa etuvetoisessa autossa etupyörillä on paljon tekemistä. Varsinkin mutka-ajossa. Polo GTI:ssä on elektroninen tasauspyörästönlukitus (XDS) helpottamassa kuljettajan tehtäviä. XDS jarruttaa kaarteen sisäpuoleista etupyörää ja estää näin pyörän luistamisen. Auton varusteluun kuuluu myös ajoprofiilin valinta, josta löytyy neljä vaihtoehtoa; Eco, Sport, Normal ja  Individual. Eco-ajoprofiilissa esimerkiksi moottorin käyntiä, ilmastointia ja muita järjestelmiä säädetään polttoaineen säästämiseksi. DSG-automaattivaihteistolla varustetulla Polo GTI:llä voidaan Eco-ajoprofiilin avulla myös käyttää rullaustoimintoa. Tehokkaalla autolla voi siis arkena ajaa taloudellisesti.

Polo GTI on varustettu urheilullisella alustalla, joka madaltaa autoa 15 mm. Sen lisäksi GTI-mallin tuntomerkkeihin kuuluvat etuspoileri, punaiset jarrusatulat, kaksoispakoputkenpäät ja 17-tuumaiset vanteet. Matkustamon puolelta löytyy penkeistä tietysti perinteinen puna-valkoruutukuvio. Urheilullisen ilmeen viimeistelevät vaihdekepin ja mattojen punainen kontrastitikkaus.

Uudessa Volkswagen Polo GTI:ssä on vakiovarusteena 10,25” digitaalinen mittaristo, viimeisimmän sukupolven infotainment-järjestelmä Composition Media 8” kosketusvärinäytöllä sekä Car-Net App-Connect -palvelut sisältäen Mirror Link, Apple CarPlay ja Android Auto -älypuhelinliitännät. Lisävarusteena on saatavissa mm. matkapuhelimen langaton lataus.