Volvo juhlistaa tuttuun tapaan Volvo Ocean Race -purjehduskilpailun alkamista erikoismallilla. Tänä vuonna kunnian on on saanut uusi V90 Cross Country, josta valmistetaan 3000 kappalettaa Volvo Ocean Race -erikoismalleja.

Volvo V90 Cross Country Volvo Ocean Race on kehitetty Volvon erikoisajoneuvojen osastolla Ruotsin Torslandassa. Auto tarjoaa kaikki Cross Country -mallin ominaisuudet, kuten nelivedon ja suuremman ajokorkeuden. Vakiomallista Ocean Race -painos erottuu uuden väripaletin ansiosta. Auton mattaharmaat ja kirkkaan oranssit yksityiskohdat on yhdistetty Crystal White koriväriin, erikoisvanteisiin ja -tikkaukseen.

Volvo lahjoittaa merten muovijätteisiin keskittyvään Volvo Ocean Racen tiedeohjelmaan 100 euroa jokaisesta 3 000 ensimmäisestä valmistetusta V90 Cross Country Volvo Ocean Race -mallista. Volvo Ocean Racen tiedeohjelma varustaa tämän vuoden kilpailun veneet erilaisilla antureilla, jotka keräävät tietoja maailman valtamerten syrjäisimmistä kolkista. Anturit tutkivat lämpötilaa, barometrista painetta, virtauksia ja tuulen nopeutta sekä auttavat tuottamaan tarkempia sääennustuksia ja ilmastomalleja tutkijoille eri puolilla maailmaa.

Lisäksi veneet mittaavat suolapitoisuutta sekä liuenneen hiilidioksidin ja levän määrää ympäröivässä merivedessä. Yhdessä mikromuovitietojen kanssa mittaukset auttavat luomaan kokonaisvaltaisemman kuvan muovisaasteiden määrästä ja niiden vaikutuksesta valtamerten elämään. Itse autokin auttaa taistelussa merten muovijätteitä vastaan. Sen lattiaverhoilussa on käytetty Econyliä, joka on 100-prosenttisesti kierrätettyä nailonia ja jonka valmistuksessa on hyödynnetty myös hylättyjä kalastusverkkoja.